Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'ye gelmesini bir zenginlik olarak gördük. Ama bugün 3-5 tane Avrupa ülkesi Suriyeliler kapıyı zorladı diye kıyameti kopardılar"

KİLİS (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'ye gelmesini bir zenginlik olarak gördük. Ama bugün 3-5 tane Avrupa ülkesi Suriyeliler kapıyı zorladı diye kıyameti kopardılar" dedi.

Tüfenkci, partisinin Kilis İl Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, sığınan Suriyeli sığınmacılara kucak açtığı için Kilis halkını takdir ettiklerini belirtti.

Birleşmiş Milletlerde Rusya'nın vahşetine dur diyemeyenlerin Türkiye'ye kapı hesabı sorduğunu ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye'ye gelmesini bir zenginlik olarak gördük. Ama bugün 3-5 tane ülkesi Suriyeliler kapıyı zorladı diye kıyameti kopardılar. Birleşmiş Milletlerde Rusya'nın vahşetine dur diyemeyenler kapıyı niye kapatıyorsunuz diye konuşuyor. Biz kapılarımızı kapatmıyoruz, gönül kapılarımız her zaman açık. Onların barınma ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz zaten. Eğer sizde biraz yürek, cesaret ve insanlık varsa, o Rus vahşetine ve o hastanelere, okullara atılan bombalara dur diyebilin. Dur diyemiyorsanız en azından bir kınayın. Biz o insanları bağrımıza basıyoruz ama sınırımızdaki güvenliği de asla elden bırakmamız lazım."

Sığınmacıların yerinden ve yurdundan edilmeden vahşetin engellenmesi gerektiğini dile getiren Tüfenkci, Türkiye'nin üzerine düşen her türlü fedakarlığı yaptığını vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan olaylara da değinen Tüfenkci, kendilerinin PYD ve PKK’nın ayını kafa yapısını taşıdıklarını söylediğini, sözde dostların bunun öyle olmadığını iddia ettiğini ancak Ankara'da yaşanan saldırının kendilerini bir kez daha haklı çıkardığını kaydetti.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye haksızlık ettiğini savunan Tüfenkci, "O insanlara sahip çıkmayın. Siz yerinden yurdundan ettirmeyin, o vahşeti durdurmayın, kılınızı kıpırdatmayın. Zalimle mazlumu ayırmayın ondan sonra da deyin 'Türkiye bunun altından kalkışın' Türkiye yaralıları almıyor diye iftira atılsın. Biz kendi kaynaklarımızla 9 milyar dolar yardım yaptık. Onun için birilerinin bize akıl vermesine gerek yok" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.