Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Piyasanın kendiliğinden oluşan dengesini bozmamak gerekir. Denetim ve gözlemlerle piyasanın kendi şartları içerisinde yürümesini sağlamalıyız"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasanın kendiliğinden oluşan bir dengesinin olduğunu belirterek, "Bu dengeyi bozmamak gerekir. Denetim ve gözlemlerle piyasanın kendi şartları içerisinde yürümesini sağlamalıyız" dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı (TPF) Mustafa Altunbilek ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ticaretin önemli unsurlarından birinin de ürünü pazarlara hızlı bir şekilde arz edebilmek olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, Bakanlık olarak perakendeciliğin düzenlenmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını, bunu da sektörle istişare ederek gerçekleştirdikleri söyledi.

Tüketici boyutuyla bakıldığında, perakendecilerin çok kazandığına dair bir algı olduğunu anlatan Tüfenkci, "Bu algının neden böyle oluştuğunu düşünmek gerekiyor. Bu noktada üreticiden tüketiciye ulaşan zincirinde yer alan unsurların açığa çıkması lazım. Perakendecilerin üreticilerle tüketiciler arasında kalmaması gerekiyor. Bu noktada Bakanlık olarak ne yapabiliriz, bunu konuşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün sorunlarının farkında olduklarını ve bunları giderici önlemler aldıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Tüketiciyle üretici en iyi ortamda nasıl buluşabilir, fiyatları nasıl istikrarlı hale getirebiliriz, bunu düşünüyoruz. Bir yeri yaparken diğer tarafı yıkmamak lazım. Piyasanın kendiliğinden oluşan bir dengesi var, bunu bozmamak gerekir. Denetim ve gözlemlerle piyasanın kendi şartları içerisinde yürümesini sağlamalıyız. Üreticiden tüketiciye bütün zincirin içerisinde olanların 'tüketiciye nasıl uygun fiyata ürün satabiliriz' bunu düşünmesi lazım. Bütün yükü komisyonculara veya üreticilere yüklemek doğru değil. Kar marjlarına sınırlama koyarak piyasayı düzenleyemezsiniz. Piyasanın kendi şartları içerisinde bunu düzenlemesi lazım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.