Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Malatya'ya onkoloji hastanesi yapılması projesi, 2016 yılı yatırım programına alındı"- "Hastane için ön maliyet tutarı olarak 75 milyon 709 bin lira tahsis edildi"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'ya onkoloji hastanesi yapılması projesinin 2016 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Tüfenkci'nin bölgenin ihtiyacı olan onkoloji hastanesinin kurulması için yetkililerden geçen ay bilgi aldığı belirtildi.

Tüfenkci'nin konuyla ilgili Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek girişimlerde bulunduğu bilgisi verilen açıklamada, "Bakan Tüfenkci, onkoloji hastanesinin yatırım programına alındığını ve hastane için ön maliyet tutarı olarak 75 milyon 709 bin lira tahsis edildiğini açıkladı. Bu yıl içinde hayata geçirilecek 200 yatak kapasiteli dev hastane, 20 bin 400 metrekarelik alana kurulacak." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Malatya'da hizmet veren mevcut onkoloji biriminin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle, hastaların diğer branş hastalarıyla aynı ortamı paylaşmak zorunda kaldığı ve genel bakım işlemlerinde sorunlar yaşandığı belirtildi.

Projenin hayata geçmesiyle yaşanan sorunların ortadan kalkacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Malatya, bölgenin sağlık merkezi olacak. Ucuz ve kaliteli sağlık hizmeti ile bölge coğrafyasının sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayan Malatya’nın mevcut hasta kapasitesinin neredeyse yarısı il dışından geliyor. Kurulacak hastanenin, hasta potansiyelini daha da artırması bekleniyor. Yeni hastane ile hem yöre halkına hem de Malatya dışından gelen onkoloji hastalarına daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması amaçlanıyor. Hastalar tedavi için daha uzak mesafelerdeki illere gitmek zorunda kalmayacak, hastane kanser hastalarına umut olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.