Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede güçlü olması gerekir"

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede güçlü olması gerekir." dedi.

Malatya Gıda Toptancıları Sitesi'nde esnaflarla kahvaltıda bir araya gelen Tüfenkci, AK Parti hükümetlerinin her zaman iş dünyasının yanında olduklarını esnafı, tüccarı, sanayiciyi, ihracatçıyı büyütmek istediklerini söyledi.

İktidar oldukları süre boyunca Türkiye'nin her alanda üç kat büyüdüğünü vurgulayan Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Baktığımız zaman 2002'de Türkiye ile 2017 arasındaki Türkiye arasında gerçekten dağlar kadar bir fark olduğunu da görüyoruz. Her alanda bunu görüyoruz. Sağlıkta bunu görüyoruz. Malatya'da bunu görüyoruz. Türkiye sağlıkta 4 büyüdüyse Malatya sağlıkta 6 büyüdü. Otoyolları, bölünmüş yolları, ulaşımı görüyoruz. Netice itibariyle baktığımız zaman büyüyen bir Türkiye görüyoruz."

Tüfenkci, AK Parti'nin milletten aldığı destekle Türkiye'yi bu günlere getirdiğine işaret ederek, ülkenin bir atağa daha çıkmasını istediğini dile getirdi.

Türkiye'nin şu anda patinaj çektiğini ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemiyle bu durumdan kurtularak yoluna emin adımlarla devam edeceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürü:

"Her türlü terör saldırısı altında bulunan bir Türkiye'nin bu coğrafyada, bu bölgede güçlü olması gerekir. Etkin karar alabilen, birliğini, beraberliği sağlamış, toplumsal uzlaşmanın sağlanmış bir Türkiye olması gerekir. Onun içinde biz toplumsal uzlaşmayı da sağlayacak, birliği de beraberliği de sağlayacak yeni bir hükümet modelini topluma, milletin önüne getirdik. Artık söz de karar da sizin, milletimizin. Millet ne derse, sizler ne derseniz Allah'ın izniyle 16 Nisan'da o olacak."

Tüfenkci, vesayet, sermaye, medya kuruluşları ve sendikaların artık söz sahibi olmasını istemediklerini belirterek, bundan sonra tek sözün millette olması istediklerini kaydetti.

Artık ülkenin koalisyonlara mahkum olmasını istemediklerini, istikrarlı bir hükümetin iş başında olmasını hedeflediklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin mevcut sistemdeki tüm arızaları ortadan kaldıracağına değindi.

Her zaman esnafın yanında olduklarını hatırlatan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın esnaflar için bir çok kolaylığı yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Bülent Tüfenkci, daha sonra İnönü Caddesi üzerindeki bir alış veriş merkezi önünde halk oylaması dolayısıyla kurulan "Evet" standını ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.