Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Bu sefer Halk Bankası üzerinden, Rıza Sarraf üzerinden bir operasyon çekmeye çalışanlar tekrardan borsayı, dövizi hareketlendirerek yeni bir operasyon çekmeye çalışıyorlar"- "Şunu iyi bilsinler ki biz bu şoklara da bu operasyonlara da asla ve asla geçit

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu sefer Halk Bankası üzerinden, Rıza Sarraf üzerinden bir operasyon çekmeye çalışanlar tekrardan borsayı, dövizi hareketlendirerek yeni bir operasyon çekmeye çalışıyorlar." dedi.

Tüfenkci, Battalgazi Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Kervansaray'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplumun omurgası esnafların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Birlik, beraberlik, istikrardan ve güvenden yana olan esnafların 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişiminde gösterdiği fedakarlıkları unutmadıklarını vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin üzerinde her zaman oyun oynanmaya çalışıldığını söyledi. Bakan Tüfenkci, şunları ifade etti:

"Türkiye'yi terörle dize getiremediler ekonomiyi vurarak dize getirmeye çalışıyorlar. Hatırlayın özellikle 2013 yılında Türkiye'de faizler, döviz kurları düşmüş, borsaya bakıldığı zaman 75 binlerde. Bakıyorsunuz ağaçları bahane ederek Gezi Parkı olaylarını çıkartıyorlar ve bu bir hükümeti devirme eylemi olarak geçiyor. Kim zarar ediyor? Dolar, faizler yükseldi netice itibarıyla da kaybeden esnafımız, vatandaşımız oldu."

Yaşanan olayların ardından hükümetin tedbirler alarak ekonomik durumu toparladığını anımsatan Bakan Tüfenkci, daha sonra FETÖ tarafından organize edilen 17-25 Aralık operasyonlarının başladığını hatırlattı.

Oynanmak istenen oyunlarda zarar görenin millet olduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, "14 Temmuz itibarıyla baktığımızda borsa yeniden yükseliyor. Bu sefer de daha kanlı, hain bir plan devreye sokuluyor. 15 Temmuz darbe girişimi oluyor. Ne oldu? Borsa çöktü, dolar faiz yükseldi. Kazanan faiz lobileri, kaybeden millet oldu." diye konuştu.

- "Operasyonlara geçit vermeyiz"

Her türlü engellemeye karşı ekonomiyi yine ayakta tuttuklarını, borsanın yükseldiğini aktaran Tüfenkci, Türkiye'nin üzerine yine gelindiğini söyledi.

Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bu sefer Halk Bankası üzerinden, Rıza Sarraf üzerinden bir operasyon çekmeye çalışanlar tekrardan borsayı, dövizi hareketlendirerek yeni bir operasyon çekmeye çalışıyorlar. Şunu iyi bilsinler ki biz bu şoklara da bu operasyonlara da asla ve asla geçit vermeyiz. Bu operasyonlara da imkan tanımayız. Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlar, terör örgütlerini maşa olarak kullanarak millete karşı operasyon çekenler her defasında karşısında milletimizi gördü. İşte 2019 yaklaşırken bu tür oyunlara bizler her zaman dikkatli olmak zorundayız."

- Malatya'ya fabrika

Esnaflara yönelik birçok teşvik verildiğini, tedbirlerin alındığını anlatan Bakan Tüfenkci, esnafları olduğu yerde bırakmak istemediklerini onları tüccar, sanayici yapmak istediklerini söyledi.

Malatya'da kayısı için lisanslı depo yapılacağını ifade eden Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdüı:

"Biz lisanslı depoyu yaptıktan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) kayısı da aldıracağız. Bundan sonra TMO'da inşallah kayısı alımını yapacak. Bu sene depo olmadığı için alamadık ama 2018'de depoyu bitirdiğimizde, biz bu noktada TMO'ya kayısı aldırarak üreticimizi sadece ihracatçıların veya diğer tüccarların eline bırakmayacağız devletin TMO'sunu da devreye sokacağız."

Kentte kayısı sıkma veya konsantre fabrikasının olmasının talep edildiğini anımsatan Bakan Tüfenkci, "Bununla ilgili de özel bir sektöre, girişimciye inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Biz organizede yer tahsis ettiğimizde hem meyve suyu hem de meyveli keklerle diğer ürünlerle beraber kayısının kullanıldığı bir fabrikayı harekete geçirmiş olacağız." dedi.

Düzenlenen toplantıya Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile esnaflar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.