GÜNCELLEME 2 Ankara Üniversitesindeki proje yolsuzluğu iddiası

GÜNCELLEME 2 Ankara Üniversitesindeki proje yolsuzluğu iddiası
Tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerin tamamı adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı MAHKEME KARARI EKLENDİ

ANKARA (AA) - Ankara Üniversitesi bütçesinden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonlarda 2009-2011 yıllarında sahte imzalarla yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 8 kişi, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltında bulunan 19 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, zanlılardan 8'ini "nitelikli zimmet" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcı, serbest bıraktığı 11 şüpheli hakkında nöbetçi sulh ceza hakimliğinden adli kontrol kararı istedi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerin tamamının adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Ankara Üniversitesinde, bütçeden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonlarda 2009-2011 yıllarında sahte imzalarla yolsuzluk yapıldığı yönünde üniversiteye gelen ihbar üzerine konu YÖK Başkanlığına iletilmiş, savcılığa yapılan ihbarın ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilere operasyon düzenlemişti.

Yaklaşık 3,5 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı belirlenen soruşturmanın ardından operasyonda 33 kişi gözaltına alınmış, eski Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı N.H'nin ise ABD'de olduğu için yakalanamadığı belirtilmişti.

Şüphelilerden 14'ü savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinden sonra dün serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.