GÜNCELLEME - Afyonkarahisar merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Afyonkarahisar merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu
FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları ileri sürülen, aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Afyonkarahisar merkezli 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 27 kişi gözaltına alındıARTAN GÖZALTI SAYISI EKLEND

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 50 kişiden 27'si gözaltına alındı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY üyesi olmak, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle yardım toplamak, finansman sağlamak" iddiasıyla, aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Afyonkarahisar merkezli 7 ilde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 27 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltı sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.