Güncelleme - Batı Şeria'da Silahlı Saldırı: 4 Ölü

Güncelleme - Batı Şeria'da Silahlı Saldırı: 4 Ölü
SALDIRIDA 1 İSRAİLLİNİN DE AĞIR YARALANDIĞI, ÖLEN İSRAİLLİLERİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLDUĞU BİLGİSİ EKLENDİ

KUDÜS (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen silahlı saldırıda 3 İsrailli güvenlik görevlisi ve Filistinli olduğu öne sürülen bir saldırganın öldüğü bildirildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, "Kudüs'ün dışında Har Adar'da (Batı Şeria tarafındaki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi) düzenlenen silahlı terör saldırısında 3 İsrailli öldü. Saldırı da bir İsrailli de ağır yaralandı. Polis, saldırıya karşılık vererek saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırgan bir Filistin köyünden." ifadelerine yer verildi.

Ağır yaralandığı belirtilen İsraillinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

Polisin açıklamasında saldırıyı düzenlediği iddia edilen kişinin sağlık durumuna ilişkin bilgi verilmezken, İsrail basını Filistinli olduğu öne sürülen saldırganın da öldüğünü yazdı. Yerel basında ayrıca ölen İsraillilerin polis ve güvenlik görevlisi olduğu bilgisine yer verildi.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İnşa ettiği duvarla bu iki yeri birbirinden ayıran İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Doğu Kudüs'e geçişini engelliyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrail, iki milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni de 2006'dan beri abluka altında tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.