GÜNCELLEME - Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu
Operasyon kapsamında iş adamları ve akademisyenlerin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı- Cumhuriyet Başsavcısı Çokdinç:- "44 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca 10 şüpheli hakkında, FETÖ/PDY

ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, iş adamları M.A, S.S, H.A.N.B, Ş.T. ile Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) görevli akademisyenler M.Ç ve İ.A, üniversite tıp fakültesinde görevli memurlar S.E ve S.U, bir anadolu lisesi ile FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen özel bir eğitim kurumunda görevli öğretmenler E.E ve A.B, gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, yazılı açıklamasında, FETÖ/PDY'ye yönelik olarak örgütün Isparta'da ve SDÜ'de faaliyetlerini düzenlemek, örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak, terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet etmek, resmi belgede sahtecilik, irtikap, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak ile özel hayatın gizliliğini ihlal suçları ile ilgili olarak soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Çokdinç, açıklamasında şunları kaydetti:

"44 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamı mahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca 17 Mayıs'ta 10 şüpheli hakkında, FETÖ/PDY terör örgütünün il üst mütevelli ile il mütevelli heyetlerinde görev almak suretiyle silahlı terör örgütüne üye olmak, SDÜ'de FETÖ/PDY adına kadrolaşmak, FETÖ/PDY adına 'himmet' adı altında para toplamak suçlarından gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen tüm şüpheliler gözaltına alınmıştır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.