GÜNCELLEME - Kırıkkale'de FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Kırıkkale'de FETÖ/PDY operasyonu
FTÖ/PDY'ye üye oldukları iddiasıyla ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen 2'si yabancı uyruklu 13 kişiden biri adliyeye sevk edildi, 12'si serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte üye oldukları iddiasıyla yakalanan 13 kişiden biri adliyeye sevk edildi, 12'si serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde FETÖ'ye ait bir eve, toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Ekipler, örgüte üye oldukları gerekçesiyle A.K, S.L, F.T, K.K, Ç.E, İ.K, A.G, Ö.G, Ö.T, S.Ç, M.K. ile Türkmenistan uyruklu Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri A.M. ve N.G'yi Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Evdeki bazı kitap, dergi ve broşürlere de el kondu.

Şüphelilerden 12'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, gözaltına alınan M.K. ise "FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, gençlere telkinde bulunmak ve üye toplamak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.