GÜNCELLEME- Kırşehir'deki FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME- Kırşehir'deki FETÖ/PDY operasyonu
Kırşehir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve şirketlere finans sağladıkları öne sürülen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyonda Kayseri'de 1 kişi daha gözaltına alındı. Daha önce Kırşehir'de yakalanan 10 kişi ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 11 zanlı, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kırşehir Adliyesine sevk edildi.

"Örgüte üye olma, haksız kazanç ve himmet adı altında para toplama, aktarma" iddialarıyla gözaltına alındıkları öğrenilen zanlılar, cumhuriyet savcısına ifade verdi. Zanlılardan 4'ü tutuklama, 7'si de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan M.B, R.D, M.E ve Ş.E'nin tutuklanmasına karar veren mahkeme, 7 kişiyi adli kontrol karıyla serbest bıraktı.

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmış, aralarında örgütün il yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.