Güncelleme - Muğla'da Orman Yangını

Güncelleme - Muğla'da Orman Yangını
Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı- Yangına 4 uçak, 8 helikopter, 60 arazöz, 150 orman işçisi ve vatandaşlarla müdahale ediliyorARAÇ VE EKİP SAYISI GÜNCELLENDİ, MARMARİS KAYMAKAMI AÇIKLAMASI, DETAYLAR EKLENDİ

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

İçmeler Mahallesi Asparan mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 2 yangın söndürme helikopteri, 8 arazöz ve 100 orman işçisi sevk edildi. Daha sonra takviyelerle bu sayı, 4 uçak, 8 yangın söndürme helikopteri, 60 arazöze ulaştı. Yangına müdahale eden işçi sayısının da 150'e yükseldiği öğrenildi.

İçmeler Mahallesi'ne yaklaşan yangın mahallenin üstünde duman tabakası oluşturdu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğleden sonra İçmeler Mahallesi Asparan mevkisinde yangın ihbarı alındığını, ekiplerin ihbardan hemen sonra müdahaleye başladığını söyledi.

Marmaris ve Muğla'daki tüm ekiplerin, işçilerin iş makineleriyle yangın söndürme çalışmasına katıldığını belirten Yüksel, "Sarp bir arazi olmasına rağmen müdahale etmeye çalışıyoruz. Hava gücümüz de güçlü bir şekilde müdahale ediyor. 8 helikopter, 4 yangın uçağı ile çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu güçlü müdahale ile yangının kontrol altına alınmasını bekliyoruz." dedi.

Yaklaşık 20 hektarlık alanda etkisini sürdüren yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hava araçlarının gece çalışamaması nedeniyle gün batımına kadar havadan söndürme çalışmaları sürecek.

Yetkililer, yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.