GÜNCELLEME - Osmaniye merkezli FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME - Osmaniye merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Örgüte yönelik 4 ildeki operasyonda 20 kişi gözaltına alındı- Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİYEYE SÜRECİ EKLENDİ

OSMANİYE (AA) - Osmaniye merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik eş zamanlı operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden E.K. (46), Beyaz Ay Derneği Şube Başkanı A.P. (52), Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) eski başkanı M.K. (44) ve A.P. (47) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 7 şüpheli ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kalan 9 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme 9 şüpheliden Sumbas Eğitim Gönüllüleri Derneğinde proje koordinatörü İ.A'nın (39) tutuklanmasına karar verdi, 8 şüpheliyi ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

- Bir kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

Bugün gözaltına alınan M.G'nin de emniyetteki işlemleri devam ederken adreslerinde bulunamayan S.Ç. ile H.C'nin ise aranmasına devam ediliyor.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Osmaniye, Adana, Mersin ve Isparta'da, Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük yaptıkları, örgüte mali kaynak sağladıkları iddia edilen dernek yöneticileri, eğitimci ve iş adamlarına yönelik eş zamanlı operasyonda dün 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.