GÜNCELLEME - Polis ekipleri 1,5 yıl önceki cinayeti aydınlattı

GÜNCELLEME - Polis ekipleri 1,5 yıl önceki cinayeti aydınlattı
Kahramanmaraş'ta, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, 19 Kasım 2014'te evlerinde yakılmış halde cesetleri bulunan yaşlı çiftin öldürüldüğü cinayeti 6 aylık çalışmayla çözdü- Cinayetle ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk e

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta 1,5 yıl önce evlerinde cesetleri yakılmış halde bulunan çiftin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 5 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Onikişubat ilçesine bağlı Çınarpınar Mahallesi'nde yaşayan Ali (73) ve eşi Havva Demir'in (69), 19 Kasım 2014'te evlerinde yakılmış halde cesetlerinin bulunmasına ilişkin soruşturmada faillerle ilgili sonuca ulaşılamadı.

Bunun üzerine cinayet dosyası, yaklaşık 6 ay önce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerine devredildi. Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler, cinayeti aydınlatmak için 10 kişilik özel ekip kurdu.

Çalışmalarına bir süre mahallede devam eden ekipler, olay tarihinde maktulün kardeşi İsmail Demir'in tarlasında define arandığı bilgisine ulaştı. Ayrıca, ekipler, yaşlı çift için taziyelerin kabul edildiği evdeki zarfta bulunan, "Cinayet köyden işlendi, Ali Demir, muhtara oy vermediği için öldürüldü." yazılı ihbar mektubunu da detaylı incelemeye aldı.

Aile yakınlarıyla irtibatını artıran ekipler, çalışmalarını eve yaklaşık bir kilometre mesafede define arayan şüpheliler üzerinde yoğunlaştırdı.

- Sahte ihbar mektubunu yeğenine yazdırmış

Define aradığı belirlenen şüphelilerden Ahmet K'nın (50), yeğeni Melek O'ya (37) olayı saptırmak amacıyla mektup yazdırdığını belirleyen ekipler, bunun üzerine kadını gözaltına aldı.

Melek O'nun ifadesinde, mektubu parmak izlerinin belli olmaması için dayısı Ahmet K'nın kendisine eldiven giydirerek yazdırdığını, cinayetin ardından dayısının kanlı kıyafetlerini de yıkadığını itiraf ettiği öğrenildi.

Ahmet K'nın, cinayetin ardından yeğenine, "Define aradığımız yerdeki kapak yerinden oynamış. Ali Demir'den şüphelendim ve evine gittim. Tartıştıktan sonra boğdum ve kafasına vurdum, sonra da benzinle yaktım." dediği belirtildi.

- 5 zanlı adliyeye sevk edildi

Melek O'nun itirafının ardından cinayet ile ilgili Bekir V. (68), Murat Y. (36), Duran K. (57) ve Ali A. (49), evlerinde gözaltına alındı. Ekipler, Ahmet K'nın yakalanması için de çalışma başlattı.

Şüphelilerin, polise verdikleri ilk ifadede cinayeti Ahmet K'nın işlediğini, kendilerinin cinayet ile ilgilerinin bulunmadığını ileri sürdüğü, şüpheli Ahmet K'nın Muğla'da 2001'de define yüzünden tartıştığı kişiyi balyozla kafasına vurarak öldürdüğü ve bir süre ceza evinde kaldığı öğrenildi.

Bu arada, zanlıların tarlada buldukları kaya parçasını götürdükleri kuyumcuda eritme işlemi uygulatarak altın olup olmadığını araştırdıkları kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından "canavarca hisle ve planlayarak öldürmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 5 zanlı, mahkemenin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'ta 19 Kasım 2014'te Ali ve Havva Demir çiftinin cesetleri, evlerinde yakılmış halde bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.