GÜNCELLEME - Yasa dışı geçiş organizatörlerine yönelik operasyon

GÜNCELLEME - Yasa dışı geçiş organizatörlerine yönelik operasyon
İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, yasa dışı geçişleri organize ettikleri iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındıGÖZALTI SAYISINDAKİ ARTIŞ VE DETAYLAR EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 5 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonda yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı geçişleri organize edenlere yönelik sürdürdüğü çalışma kapsamında elde edilen istihbaratlar üzerine, bir gruba yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Ekipler, bu sabah İzmir, İstanbul, Samsun, Aksaray ve Şanlıurfa'da belirlenen 16 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonun Samsun ayağında, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince, İlkadım ilçesinde Suriye uyruklu Ahmet H. (26) ile Atakum ilçesinde gözaltına alınan Irak uyruklu İdris F.H.A, uçakla İzmir'e gönderildi.

Operasyonda Suriye vatandaşları, Y.S.(22), A.A.(25), K.H.(29), F.A.(28), A.A.(27), M.A.(26), N.A.(49), A.A.(31), A.E.A.(28), A.A.(49), İ.A.(39), ile Irak vatandaşları N.A.S.S.(32), W.H.H.H(33), A.S.M.A.Z.(42), A.F.H.A.Z.(25), I.F.H.A.Z.(27), O.A.A.A.(24) ve Türk vatandaşları A.Z.(52), A.B.(38), S.K.(56) gözaltına alındı.

- Şifreli dokümanlar ele geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 20 bin 298 lira, 34 bin 443 ABD Doları,7 bin 550 avro, 36 bin 150 Suriye Lirası ve 576 bin 750 Irak Dinarı, 26 cep telefonu, 30 SIM kart, 4 dizüstü bilgisayar, 3 harici bellek, 2 para sayma makinesi, 1 hard disk, 2 ruhsatsız tabanca, 97 mermi, bir ruhsatsız pompalı tüfek, tüfeğe ait 4 dolu fişek, bir görüntü kayıt cihazı, içerisinde göçmenlerin para hesaplarının tutulduğu ve Arapça şifrelerin yazılı bulunduğu ajanda ve çok sayıda belge ele geçirildi.

Zanlıların İzmir Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.