GÜNDEM / 12 Mayıs 2016

GÜNDEM / 12 Mayıs 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da, "Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı"na katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.15/13.30) (Fotoğraflı – Görüntülü)


2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Singapur Meclis Başkanı Halimah Yacop ile bir araya gelecek.

(Singapur) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kabul edecek.

(Ankara/12.00/19.00)

4- Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şansölye Yardımcısı, Ekonomi Bakanı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Göç ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ve Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ile ayrı ayrı görüşecek.

- Kılıçdaroğlu, temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek, SPD Türkiye Koordinasyon Grubunun "AB-Türkiye İlişkileri ve Son Gelişmeler" başlıklı toplantısında konuşacak, gurbetçilerle bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Düzce Günleri'nin açılış programına iştirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR'un engellilere yönelik hibe desteği kapsamındaki iş yeri açılışına, Sakarya Girişimcilik ve İstihdam Fuarı'na ve Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenecek Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Konferansı'na katılacak.

(Sakarya/10.00/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Yedi Havza İçin Atıksu Altyapı Tesisleri İnşaatlarını Destekleme Protokol Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 8. Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi ödül, Vakıfköy Spor ve Bölge Parkı temel atma ve Mustafa Kemal Paşa İlçesi Sodam açılış törenlerinde bulunacak.

(Bursa/10.00/12.00/15.00​) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, HDP'nin, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü ile Şeker Kurumu Başkanlığının 2013-2014 hesapları ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi" ile "Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu İlk Kapanış Toplantısı" programlarına katılacak.

(İstanbul/10.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM Atık Pil Geri Kazanım Tesisi'ni açacak.

(Kocaeli/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini ve mart ayına ait kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistikleri ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'ndeki temaslarını değerlendirmek üzere Strazburg'daki Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Bozkır, Brüksel'e geçerek Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüşecek.

(Strazburg/Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron'ın ev sahipliğinde "Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi" gerçekleştirilecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Tunus Nahda Hareketi, on gün içinde gerçekleştireceği genel kongreye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kültürel Miras El Sanatları ve Turizm Örgütü Başkanı Mesut Sultaniser ile çalışma toplantısında bir araya gelecek, ardından iki bakan, Turizm İşbirliği Ortak Teknik Komitesi toplantı protokolünü imzalayacak.

(Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından oyuncu Settar Tanrıöğen'e, TRT yayımlanan "Baba Candır" dizisinin setinde "Yılın Esnaf Sanatçısı" ödülü verilecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca düzenlenecek sergi, panel ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği Hasan Efendi'nin kavuğu, Ses Tiyatrosu'nda oyuncu Rasim Öztekin'e verilecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Basketbolda Fenerbahçe'nin de yer aldığı THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu öncesi Alexanderplatz'ta, takımların başantrenörleri ve birer oyuncusunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

(Berlin/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın teknik heyet ve oyuncuları, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısında medyanın karşısına çıkacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Gediz Üniversitesi-Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Sinpaş Denizli Basket-Best Balıkesir, Acıbadem Üniversitesi-Socar Spor, TOFAŞ-Afyon Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İzmir/16.00/Denizli/İstanbul/Bursa/19.00) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Türkiye, "partili cumhurbaşkanı"nı tartışıyor

-1961 ve 1982 anayasalarında cumhurbaşkanının tarafsızlığına vurgu yapılırken, 1924 anayasası partili cumhurbaşkanına imkan veriyordu

-Anayasa Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez:

-"Partili cumhurbaşkanı demokratik hukuk devletine aykırı sistem değil. Cumhurbaşkanının partili olması sorumluluğunun da olması demektir. Bu, bir anlamda yarı başkanlık sistemine daha fazla yaklaşmaktır"

-TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:

-"Darbecilerin getirdiği bu hükümet sistemi, milletin seçtiği iradeyi zayıflatmak ve seçime ihtiyaç olmadan iktidarın hareket alanını genişletmeyi hedeflemiştir"

(Melde Çetiner/TBMM)

2- Avrasya Tüneli 8 ay erken hizmete girecek

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım:
- "2017 yılının ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya Tüneli, bu yılın sonunda hizmete girecek"
- "Projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız"
- "Avrasya Tüneli tamamlandığında iki kıta arasında 4 karayolu geçişimiz olacak, İstanbul trafiği nefes alacak"
- "Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek"

(Ayşenur Sağlam/Ankara)

3- Ramazanda "mülteciler ve terör mağdurları" yalnız kalmayacak

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:

- "Şimdiye kadar yaklaşık 50 bin terör mağduru insana Kızılay yardım ulaştırdı. Bu rakamı ramazan ayında ikiye katlamayı düşünüyoruz"

- "Mülteci kamplarında ramazan ayının bereketini, şenliğini ve neşesini mülteciler ve çocuklarıyla beraber yaşamaya çalışacağız"

(Ahmet Özler/Karabük)



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.