GÜNDEM / 16 Mayıs 2016

GÜNDEM / 16 Mayıs 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(İstanbul/13.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a veda ziyaretinde bulunacak, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Karma İstişare Kurulu üyesi STK temsilcilerini kabul edecek, Bakanlar Kurulu üyeleri ve eşleri ile yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/14.00/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaş çay alım fiyatını açıklayacak.

(Rize/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin temel atma törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığı ve esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Siirt/11.30-13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin "İşgücü İstatistikleri" ile nisan ayına ilişkin "Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi"ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Karadağ'ın AB üyeliğinden sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakerecisi Büyükelçi Aleksandar Andrija Pejoviç ile görüşecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunuyor.

(Cidde)

3- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD ve Libya'nın eş başkanlığında, "Libya" konulu toplantı düzenlenecek.

(Viyana) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Sinema sanatçısı Oya Aydoğan son yolculuğuna uğurlanıyor.

- Aydoğan için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek. Sanatçının cenazesi, Levent Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazar Orhan Pamuk'un da "Kafamda Bir Tuhaflık" adlı romanıyla aday gösterildiği Uluslararası Man Booker Ödülü töreni, İngiltere'de yapılacak.

(Londra) (Fotoğraflı)

3- Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Haliç Genç Edebiyat Günleri" kapsamında, şair Haydar Ergülen, Hatice Çay, Fazıl Baş ve Yusuf Koşal, Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde, "Genç Şairler Atölyesi"nde konuşacak.

(İstanbul/10.30)

4- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen "İstanbul Seramik Sanat Günleri", Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde başlayacak.

(İstanbul/17.30)

5- 8. TRT Belgesel Günleri'nin ödül töreni, kurumun Tepebaşı'ndaki stüdyolarında gerçekleştirilecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı/Görüntülü)


SPOR

1- Avrupa Yüzme Şampiyonası İngiltere'de başlayacak.

(Londra/12.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Sınırın "Şahin Gözü" kuş uçurtmuyor

- Hakkari'nin Irak sınırında teröristlerin ülkeye geçişlerini engellemek için hava destekli operasyonlar sürerken, bölgedeki hakim tepelere konuşlu son teknolojik silah ve cihazlarla donatılmış Modüler Geçici Üs Bölgelerinde, gece gündüz keşif ve gözetleme yapılıyor

- Termal kameralar sayesinde elde edilen 360 derece panoramik görüntülerin aktarıldığı sistem odasında, arazide herhangi bir hareketlilik tespit edilmesi halinde, teröristlerin bulunduğu bölge "Uzaktan Komutalı Silah Sistemi-SARP" ateş altına alınıyor

- Kırmızı Tepe Kışlası Bölük Komutanı Piyade Üsteğmen İsmet Dramalı:

- "Üs bölgemizde bulunan sistemler her ne kadar gelişmiş olsa da muhabere anında en önemli faktörün eğitilmiş asker olduğunun bilinci ile görevimizi en iyi şekilde icra etmekteyiz"

(Özkan Bilgin-Yılmaz Kazandıoğlu/Hakkari)

2- Suriyeli küçük Cene'nin büyük dramı
- Ülkelerindeki iç savaşta rejimin füzeli saldırısına maruz kalan, yüzünün tamamı ve vücudunun bazı bölgelerinde yanıklar oluşan, el ve parmaklarını kaybeden Suriyeli 3 yaşındaki Cene, küçük bedenine rağmen geçirdiği 7 ameliyatın ardından yaşama tutundu
- Evlerine düzenlenen saldırıda annesi ve 2 kardeşinin vücudunda da yanıklar oluşan küçük kız, ailesiyle sığındığı Türkiye'de tedavi edilerek eski güzel günlerine döneceği yılları bekliyor
- Baba Muhammed El Kaddur Hac Abu:
- "Buraya geldiğimizde çok kötü durumdaydık ve kızımdan umudu kesmiştik. Doktorlarımıza, hastane yetkilileri ve Recep Tayip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Bizimle ilgilenen herkesten Allah razı olsun"
- Prof. Dr. Mehmet Demircan:
- "Yaraların kapanması Cene'nin tamamen iyileştiği anlamına gelmiyor. İleride kafa ve vücut yapısı tamamen ortaya çıktıktan sonra çeşitli estetik operasyonlardan tutun da el ve yüz nakline kadar gidebilecek süreçler Cene'yi bekliyor"

(Volkan Kaşik/Malatya)

3- Ukrayna gaz depolalarını Türkiye'ye açmaya hazır

- Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky:
- "Türk şirketlerle Batı Ukrayna’daki depolarımızı kullanmaları konusunda çalışıyoruz. Şu anda bir anlaşma olmasa da şirketimiz Naftogaz ile BOTAŞ'ın temasları sürüyor"
- "İhtiyacımız olan 16-17 milyar metreküplük kısmın dışındaki yaklaşık 17-18 milyar metreküp kapasitenin Türkiye tarafından kullanılması mümkün. Eğer piyasa sizin için elverişli olursa bu kapasiteden dilediğiniz miktar gazı da satabilirsiniz"

(Murat Temizer/Ankara)



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.