Gündem / 17 Ekim 2017

Gündem / 17 Ekim 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan Polonya’ya hareket ediyor.
- Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak.
- Baş başa ve heyetler arası gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak Erdoğan ve Duda, ortak basın toplantısı düzenleyecek.
- Erdoğan ve Duda, Westin Otel’de düzenlenecek Türkiye-Polonya İş Forumu’nda katılımcılara hitap edecek.
- Başbakanlık Binası’nda Polonya Başbakanı Beata Szydlo’nun, onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak Erdoğan, Parlamento Binası’nda Polonya Parlamentosu Alt Kanadı Sejm Başkanı Marek Kuchcinski’yi kabul edecek.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Senato Binası’nda Polonya Parlamentosu Üst Kanadı Senato Başkanı Stanislaw Karczewski’yi kabul edecek, Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bırakacak.
- Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Ankara/09.00/Varşova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

(Ankara/11.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva'yı kabul edecek.

(Ankara /18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suriyeli sığınmacılara yönelik Sosyal Uyum Yardımı programının birinci yılı dolayısıyla düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den...

- Genel Kurulda, OHAL'in 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ile Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın, "and içmeden aralıksız olarak Genel Kurulun 212 birleşimine katılmaması nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesine" ilişkin dosyayı görüşecek.

(TBMM/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hacettepe Üniversitesi akademik yıl açılış programına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ağustos ayı uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

(Ankara/10.00 )


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ın Kerkük kentinin, merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İdlib gerginliği azaltma bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin intikali kapsamındaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD ile Türkiye arasında vizelerin askıya alınmasının ardından iki ülke arasında yapılacak heyetler arası görüşme takip edilecek.

(Ankara)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- ENKA Kültür Sanat 29. Yıl Müzik Buluşmaları kapsamında, 14 yaşındaki piyanist Emir İlgen, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sahne alacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 grupta toplam 8 maç oynanacak.

- Beşiktaş, G Grubu üçüncü maçında deplasmanda Fransa temsilcisi Monaco ile karşılaşacak.

- Ligde ayrıca Maribor-Liverpool, Spartak Moskova-Sevilla, Feyenoord-Shakhtar Donetsk, Manchester City-Napoli, Leipzig-Porto, Real Madrid-Tottenham ve APOEL-Borussia Dortmund karşılaşmaları oynanacak.

(Monaco/Maribor/Moskova/Rotterdam/Mahchester/Leipzig/Madrid/Lefkoşa/21.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka-Juventus Utena ve Oostende-Beşiktaş Sompo Japan maçları yapılacak.

(İzmir/19.30/Oostende/21.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda TOFAŞ, İspanya'nın Herbalife Gran Canaria takımını konuk edecek.

(Bursa/20.00) (Fotoğraflı)

4- Futbolda Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu kuraları, İsviçre'nin Zürih kentinde çekilecek.

(Zürih/15.00)

5- Vestel Venus Sultanlar Ligi 2017-2018 sezonu, Halkbank-VakıfBank maçıyla başlayacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş Mogaz ile Serik Belediyespor, Süleyman Seba Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Meclis yurt dışına kaçırılan eserlerin peşinde

-Yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının iadelerinin sağlanması ve kültür varlıklarının korunması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, çalışmalarına başlıyor
-Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen:
-"Yurt dışındaki eserler göz önüne alındığında getirilenlerin sayısı, zannedildiği kadar fazla değil. Ama asıl olan bu eserlerin önemi konusunda kamuoyunda bilinç oluştu. Karşı taraf için de bir baskı oluşmaya başladı"
-"Bu baskı oluştuğunda müzayedelerde kimse bu eserleri zatın almıyor. En önemli amaçlarımızdan biri farkındalık oluşturmak. Daha sonra da temin edebileceğimiz eserleri süratle temin etme gayretinde olmak"

(Meltem Öztürk/TBMM)

2- İran'dan ihracatçının yüzünü güldürecek karar
- İran, geçen yıldan bu yana Türk ihracatçısına uyguladığı ve dış ticareti olumsuz etkileyen "konsolosluk onayı" şartını kaldırdı
- Benzer bir uygulamayı geçen ay yürürlüğe koyan Ekonomi Bakanlığının da bu kararın ardından söz konusu şartı kaldırması bekleniyor

(Deniz Çiçek/Ankara)

3- Doğrudan yatırımların yüzde 79'u Avrupa'dan
- Türkiye'deki doğrudan yatırımlar, bu yılın 8 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 28,8 artarak 4 milyar 851 milyon dolara ulaştı
- Söz konusu dönemde Türkiye'ye 3 milyar 830 milyon dolar yatırım yapan Avrupalı yerleşikler yüzde 79 ile toplam içinde en büyük paya sahip olurken, Amerika kıtasından yatırımların yüzde 57,1 azalması dikkati çekti
- Türkiye'ye, 2017'nin ocak-ağustos döneminde en fazla doğrudan yatırım 1,5 milyar dolarla Hollandalı yerleşiklerden gelirken, Rus yerleşiklerin geçen yılın 8 ayında 259 milyon dolar olan doğrudan yatırımları bu yıl sıfıra indi
- Yurt dışındaki yerleşiklerin yılın 8 ayında Türkiye'ye yaptığı yatırımlarda en büyük payı 1,4 milyar dolarla finans ve sigorta faaliyetleri aldı

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)



***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.