GÜNDEM / 17 Mayıs 2016

GÜNDEM / 17 Mayıs 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenecek "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı" açılış törenine katılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK Başkanlığındaki "Belgeli Hatıralar" başlıklı serginin açılışına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, haklarında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile HDP'nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yıla ilişkin "İstatistiklerle Gençlik Araştırması"nın sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 5 yıl vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Bozkır, "Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılacak.

(Erzurum/11.00/11.30/14.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD ve Rusya eş başkanlığında Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Suriye Uluslararası Destek Grubu" toplantısı düzenlenecek.

3- Lübnan Üniversitesi ile Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi arasında Türkçe bölümü açılması için anlaşma imzalanacak.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu heyeti, Mısır'da temaslarda bulunacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD başkanlık seçimleri kapsamında Kentucky ve Oregon eyaletlerinde ön seçim yapılacak.

(Washington)

6- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani ile makamında bir araya gelecek.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında kurumda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın alt kuruluşu olan İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Hat Yarışması"nın sonuçları düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İstanbul Devlet Tiyatrosunca, sezon içinde ödül kazanan oyuncular için özel bir davet verilecek.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mimar Sinan Üniversitesinde düzenlenecek törende, Memduh Ün, Duygu Sağıroğlu ve Feyzi Tuna'ya "Onursal Profesörlük" verilecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep, Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/18.30/20.30) (Fotoğraflı)

3- Erkekler Hentbol Süper Lig play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Trabzonspor, Beşiktaş Mogaz ile Amasya Taşova YİBO karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Avrupa Yüzme Şampiyonası, İngiltere'de sürüyor.

(Londra/12.00) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto 2. Lig play-off yarı final rövanşında İstanbulspor-Bandırmaspor, Gümüşhanespor-Keçiörengücü maçları oynanacak.

(İstanbul/Gümüşhane/16.00) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig play-outta Marmaragücü-Antalyaspor, Akçaabat Tütünspor-Maliye Milli Piyango karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/15.00/Trabzon/17.00) (Fotoğraflı)

7- Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde play-off çeyrek final serisinin üçüncü maçları oynanacak.

(Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:
- "Kısa vadede zorluklar var, ama orta ve uzun vadede Türkiye'de sağlıklı bir elektrik ve enerji piyasasına inanıyoruz"
- "Düşük petrol ve doğalgaz fiyatları enflasyonun azalması, cari açığın daralması ve ekonominin büyümesi için olumlu. Ancak Türkiye, geçici olan düşük petrol ve gaz fiyatlarına aldanmamalı"
- "Türkiye'nin kendi kaynaklarına, gücüne, linyitine yatırım yapması lazım. Yatırım harcamaları çok yüksek olduğu için desteğe ihtiyaç var. Kısa vadede zorluklar var, ama orta ve uzun vadede Türkiye'de sağlıklı bir elektrik ve enerji piyasasına inanıyoruz"

(Övünç Kutlu/New York)

2- Üniversite tercihi için binlerce öğretmen sahaya iniyor

- Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl TEOG sisteminde başlattığı "tercih danışmanlığı" hizmetini üniversiteye gidecek adaylar için de uygulamak üzere hazırlıklarını tamamladı

- Üniversite tercihi konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticilerden oluşan yaklaşık 15 bin kişilik ekip, 81 ilde hizmet verecek

- MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmeti Genel Müdürü Celil Güngör:

- "Tercih danışmanlığı komisyonları ile ortak sınavlara katılan 1 milyonun üzerinde öğrenci ile ÖSYS'ye başvuran 2 milyonun üzerinde adayın tamamına hizmet verilmesi hedefleniyor"

- "Komisyonlar, okulların yanı sıra alışveriş merkezleri, çay bahçeleri, parklar gibi yerlerde kurulacak stantlarda da çalışacak"

(Selma Kasap-Ankara)

3- Suriye'deki "Cehennem" kampını anlattı
- Açlık nedeniyle ölümlerin yaşandığı Yermuk kampından kaçan Abdullah:
- "Bir ekmek kırıntısından dahi mahrumduk. Özellikle kampta son 4 ayı 'su çorbasıyla' geçirdik. Karnımızı doyurabilmek amacıyla suya baharat ekliyorduk. Siz insanların kedi eti yediğini duydunuz belki, ama ben gözümle gördüm"
- "Ot toplamaya başladım. Orada tek kalan bitki türü olan 'kuş ayağı' adındaki bu ottan çok sayıda insan yemek zorunda kaldı ve hayatını kaybetti."
- "Gönderilen yardımların birçoğu yolda rejim güçleri tarafından çalınıyor çok az bir kısmı kampa ulaşıyor"
- "Sadece açlıktan değil, yüzlerce çocuk şeker yetersizliğinden hayatını kaybetti"

(Erdal Türkoğlu/Hatay)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.