GÜNDEM / 22 Nisan 2016

GÜNDEM  / 22 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya merkez Kepez ilçesinde düzenlenecek toplu açılış töreni ile EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi Açılış Töreni'ne katılacak. Sergi açılışına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman da iştirak edecek.

(Antalya/14.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı ve Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Bütün Diller Onu Söyler" programına katılacak.

(Konya/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker ve şehit Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

- Yenişehir Mobilya Fuarı'nın açılışına katılacak Kılıçdaroğlu, Üretici Kadınlar Pazarı'nı ziyaretinin ardından Mezitli Belediyesi Toplu Sözleşme Töreni'ne iştirak edecek, "STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor" toplantısına katılacak, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Mersin/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Türkiye ve Ümmetin Sorunları" programına katılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TÜSİAD'ı ziyaret edecek, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığının "Şehitlerimiz Anısına Fidan Dikimi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, öğrenci yurdu ve Düzköy Yatılı Kur'an Kursu inşaatının temel atma töreni ile Düzköy Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış törenine katılacak, esnaf ziyareti yapacak.

- Soylu, Vakfıkebir ilçesinde açılışların ardından Belediyeyi ve Memur-Sen Trabzon Şubesini ziyaret edecek.

(Trabzon/10.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, BM Genel Merkezi'nde, Paris İklim Anlaşması'nın imzaya açılması töreninde Türkiye'yi temsil edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Uluslararası Göç Kongresi'ne iştirak edecek, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılacak.

(Samsun/10.15/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Büyükhanlı Park Otel'de, UNITWIN/UNESCO Kürsüleri 2. İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ataköy Hyatt Otel'de "Diyabet ile Kaliteli Yaşam" projesinin lansmanına katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Teknik Üniversitesi Girişimcilik Zirvesi'ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8. Uluslararası 23 Nisan Şenliği'ne ve Bingo AR-GE Merkezi'nin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00/Kocaeli/14.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, mart ayına yönelik konut satış istatistikleri ile geçen yıla ilişkin çocuk istatistiklerini paylaşacak.

Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile Windsor Sarayı'ında öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Obama, Başbakan David Cameron ile görüşerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Windsor/Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg resmi temasları kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya gelecek, Başbakan Aleksis Çipras ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris İklim Anlaşması konusunda basın toplantısı yapacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşecek.

(New York)

5- BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve ülkedeki diğer kentlerde cuma namazından sonra reform talebiyle gösteriler düzenlenecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)





GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Hüseyin Aksoy'u ve esnafı ziyaret edecek, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası programına katılacak.

(Diyarbakır/11.15/13.45/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Modern Müzesindeki "21. Yüzyılda Müze" söyleşisinde Köln'deki Ludwig Müzesi direktörü Dr. Yilmaz Dziewior konuşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "Sanat Güneşi" Zeki Müren; Zekai Tunca, Hakan Aysev, İhsan Güvenç ve Yonca Lodi'nin katılacağı konserle anılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası finalinin ilk maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Fransa'nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak.

(Strasbourg/22.00) (Fotoğraflı)

2- Avrupa Judo Şampiyonası Rusya'da sürüyor.

- Şampiyonanın ikinci gününde Türk sporculardan kadınlar 63 kiloda Büşra Katipoğlu, erkekler 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve 81 kiloda Emirhan Yücel tatamiye çıkacak.

(Kazan/12.00/16.30) (Fotoğraflı)

3- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasına Garanti Koza Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın ilk maçında Kayserispor ile Bursaspor karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/20.00) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig Final Etabı 2. devre müsabakaları Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başlayacak.

- Organizasyonun ilk gününde İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Halkbank, Arkas Spor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Samsun/17.00/19.30) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Muratpaşa Belediyespor-Zağnosspor, Ardeşen Gençlik-Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Antalya/17.00/Rize/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Yetiştirme yurtlarındaki çocuklara rehberlik hizmeti

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu:

- "(Yetiştirme yurtlarındaki çocuklar) 18 yaşını doldurduktan sonra üniversite okumak yerine çalışmayı tercih eden çocuklarımıza 18-21 yaşları arasında rehberlik hizmeti vermeyi planlıyoruz. Üniversiteyi bitiren çocuklarımız için de bir veya iki sene rehberlik hizmeti vereceğiz."
- "Kurumlarımızda yetişen çocuklarımız evini, düzenini kurup kendini rahat ve bağımsız hissedinceye kadar üç yıllık bir uzaktan kontrol sistemi oluşturmayı planlıyoruz. O dönem içerisinde başı sıkıştığı zaman kurumlarımızda onlara yardımcı olacak çalışanlarımız bulunacak."
- "Adalet Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile RTÜK yetkilileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, medya temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla medyanın aile üzerindeki etkileri konusunda geniş katılımlı bir çalıştayın gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladık."

(Merve Yıldızalp/Ankara)

2- Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu için geri sayım başladı

- Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

- Yıl sonunda hizmete alınması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının şantiyesine giren AA ekibi, çalışmaları görüntüledi

- Sürücü kabini olmayacağı için yolcuların, en önde tünelleri izleyerek seyahat edebileceği hatta, dünyadaki en yeni teknoloji kullanılacak

(Lale Bildirici/İstanbul)

3- Surlu çocuklar, huzur ortamının tadını çıkarıyor

- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki çocuklar, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun tamamlanmasının ardından havaların da ısınmasıyla park ve havuzlara akın ediyor

- Okullarına, öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına kavuşan çocuklar, bir daha terör saldırılarının olmasını istemiyor

- Çocuklardan Karadayı: "Şimdi silah sesleri gelmiyor. Huzur sağlanınca arkadaşlarımızla havuzda yüzüyoruz"

- Psikoloji danışmanı Erdem:

- "Bu süreç çocukları hem psikolojik hem de sosyal anlamda etkiledi. Hayatın tekrardan normale dönmesi özellikle çocuklar için istediğimiz en önemli şeylerden birisiydi"

(Mehmet Sıddık Kaya/Diyarbakır)






***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.