GÜNDEM / 23 Nisan 2016

GÜNDEM / 23 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyeti kabul edecek ve 81 ilden gelen çocuklara verilecek öğle yemeğine katılacak.

(Ankara/11.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmen heyetini kabul edecek.

(TBMM/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, çocuklarla bir araya gelecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantı Salonu'nda, çocukların katılımıyla gerçekleşecek grup toplantısı ve resepsiyona iştirak edecek, Çankaya Belediyesi'nin 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan konserini izleyecek.

(Ankara/09.00/11.15/14.00/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

- Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

- Birinci Büyük Millet Meclisinde anma töreni düzenlenecek.

- Kahraman, kutlamaları kabul edecek.

- Genel Kurul, İsmail Kahraman başkanlığında özel gündemle toplanacak.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı oturumda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel birer konuşma yapacak.

(Ankara/09.10/10.00/TBMM/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Davutoğlu, Nizip Geçici Barınma Merkezi ve Gaziantep Aile ve Çocuk Merkezi'ni ziyaret edecek.

- Davutoğlu, Gaziantep Üniversitesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüşecek, Türkiye-AB Suriyelilere Yardım Programı açılış törenine katılacak ve basın toplantısı düzenleyecek, Gaziantep Valisi tarafından verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(Gaziantep/17.15/18.15/19.00/20.00/20.45/21.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması ile Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi kapsamında bisiklet dağıtımı törenine katılacak, Muş Alpaslan Üniversitesini ziyaret edecek.

- Yılmaz ayrıca Bingöl Valiliğinin bisiklet dağıtımı ile çeşitli açılış törenlerinde bulunacak.

(Muş/10.45-12.15/Bingöl/15.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda çocukları kabul edecek.

(Ankara/09.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere temasları çerçevesinde Londra'da gençlerle ile bir araya gelerek ülkesi ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilere ilişkin konuşma yapacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İngiltere'de yerleşik Mısırlılar, sığınmacılara yaptığı yardımlardan ötürü Türkiye'ye teşekkür etmek için başkent Londra'da destek gösterisi düzenleyecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "Katar adına casusluk" davasının karar duruşması yapılacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayan müzakerelerle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Vefat eden müzisyen Rıza Rit için TRT İstanbul Radyosu Mesut Cemil Stüdyosu'nda tören düzenlenecek, Levent Camisinde cenaze namazı kılınacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Lübnan asıllı sanatçı İbrahim Maalouf, "Red & Black Light" albümü kapsamında konser verecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Avrupa Judo Şampiyonası Rusya'da sona erecek.

- Şampiyonanın üçüncü gününde Türk sporculardan kadınlar artı 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ile Kayra Almira Sayit mindere çıkacak.

(Kazan/13.00)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvası Garanti Koza Arena'da yarı final maçlarıyla sürüyor.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftaya, Osmanlıspor-Antalyaspor, Medipol Başakşehir-Medicana Sivasspor, Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.30/İstanbul/16.00/Manisa/19.00) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 27. hafta, Rönesans TED Ankara Kolejliler-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Royal Halı Gaziantep-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/15.00/Gaziantep/17.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Hatay/15.00/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Voleybol 1. Lig Final Etabı 2. devre müsabakalarına Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda devam edilecek.

- Organizasyonun ikinci gününde Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Arkas Spor maçları yapılacak.

(Samsun/15.00/17.30) (Fotoğraflı)

7- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devresi, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda Beşiktaş-Tokat Belediye Plevnespor maçıyla başlayacak.

(Bursa/13.00) (Fotoğraflı)

8- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devre müsabakaları Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda başlayacak.

- Organizasyonun ilk gününde İlbank-Halkbank, Salihli Belediyespor-İmperial Hastanesi İdmanocağı maçları yapılacak.

(Bursa/15.30/17.30) (Fotoğraflı)

9- PTT 1. Lig'de 31. hafta, Altınordu-Kayseri Erciyesspor, Şanlıurfaspor-Kardemir Karabükspor, Adana Demirspor-Alima Yeni Malatyaspor müsabakalarıyla başlayacak.

(İzmir/15.00/Şanlıurfa/17.00/Adana/19.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER


1- GRAFİKLİ ANALİZ - Avrupa'nın Müslüman siyasetçilere tahammülü yok

- Avrupa'da Müslüman kökenli siyasiler son dönemde yoğun karşı propaganda ile ya ihraç edildi ya da istifa etmesi için baskı altına alındı

- İsveç ve Almanya'da Müslüman siyasiler için STK'lar ile ilişkiler, Hollanda ve Belçika'da Ermeni iddialarının kabul edilmemesi, başını ırkçıların çektiği ancak ana akım medyada da destek bulan propaganda için gerekçe gösteriliyor

- İsveç devlet televizyonu, Konya'nın Kulu ilçesine gezi düzenlenmesini bile suç gibi gösterdi

- Londra Belediye Başkanlığı seçimlerinde Muhafazakar Parti'nin adayı Zac Goldsmith, Müslüman rakibinin aşırılık sempatizanlarıyla bağlantısı olduğunu iddia ederek karalama kampanyası yürütüyor

- İstifaya zorlanan İsveçli Bakan Mehmet Kaplan:

- "Geçmişte de beni DAEŞ’çi diyerek karaladılar. Bakan olduktan sonra hakkımda yapmadıkları iftira kalmadı"

- İsveç'te Sigtuna Belediyesi'nin Sosyal Demokrat Parti Meclis Üyesi Yasin İpek:

- "İsveç basınında bir grup PKK yanlısı, Türkiye ve İslam karşıtı gazeteci, genç ve gelecek vadeden Türk ve Müslüman kökenli politikacıları yok etmek için inanılmaz bir yalan kampanyası başlattı"

- Hamburg Eyalet Milletvekili Nebahat Güçlü:

- "Oy getirsinler ama karar mekanizmalarında yer almasınlar, güçlü olmasınlar, söz hakları olmasın, her dediğimizi onaylasınlar yaklaşımlarını doğru bulmuyorum ama bu maalesef genelde böyle"

(Ekip-Paris)

2- Türk Yıldızları'nın kokpiti ilk kez çocuklara emanet

- Dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden Türk Yıldızları, ilk kez bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kokpitlerini miniklere bıraktı

- Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Çetin:

- "Gözlerimiz artık hiçbir zaman arkada kalmayacak. Koltuğumuzu emanet edeceğimiz insanları da bulduk. Bizim yerimize gelecek aslan parçaları da bunlar"

- Ayça Kocatürk

- "Ben de pilot olacağım ve ben de bu uçakları kullanacağım Türk Yıldızları'nın uçağını kullanacağım. Kaskları takıp birinci olan ben olacağım"

(Gülsem Adam/Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "Ermeni meselesi bilimsel boyutta tartışılmalı"

- Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan:

- "(Obama'nın 1915 olaylarıyla ilgili "Büyük Felaket" demesi) Obama'nın geçen seneki gibi 'büyük felaket' demesi önemli ancak konu bizim için siyasi bir ifadedir"

- "Bizim düşüncemiz meselenin öncelikli olarak bilimsel boyutta, belgelere dayalı olarak tartışılmasıdır. Siyaset bu konuda bilimi kullanmalı ve meseleyi haksız tartışmalardan uzak ifade etmelidir"

- "TTK'nın elinde konuyla ilgili yurt içi ve dışında çıkan yayınların bir araya getirildiği 10 ciltlik Ermeni Külliyatı var. Bu külliyatı geliştirmek ve genişletmek için çalışıyoruz, en az 20 cilde çıkaracağız"

- "Bu konuda bir kere daha aksiyoner ve daha aktif olmak lazım. Savunma yapılacak bir şey yok"

(Yıldız Aktaş-Ankara)





***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.