GÜNDEM / 25 Nisan 2016

GÜNDEM / 25 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesinin 54. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.


(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teşekkürler Türkiye Platformu organizasyon heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek, daha sonra Azerbaycan'a gidecek.

(Ankara/13.45/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Yeni Türkiye Konferansları ve 4. Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Güvenlik Toplantısı'nın ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile eski Başkan Erdem Başçı'yı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.30/13.00/16.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulu'nda uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını uygun bulan yasa tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)



EKONOMİ

1- Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ile AB arasında düzenlenecek Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu'nun ilk toplantısında konuşacak.

(İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Veri̇mli̇li̇k Proje Ödülleri̇ Töreni̇'ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ


1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye-AB İş Dünyası Zirvesi'ne katılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile görüşecek.

(Abu Dabi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Hannover Sanayi Fuarı’nı gezecek, iş adamlarıyla bir araya gelecek.

- Obama ayrıca Merkel’in ev sahipliğinde Herrenhausen Sarayı’nda, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı David Cameron ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin de katılımıyla beşli görüşme yapacak.

(Hannover) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te devam eden müzakerelerle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Kuveyt) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sürüyor.

- Turun ikinci gününde 154,1 kilometrelik Kapadokya-Kapadokya etabı geçilecek.

(Nevşehir/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Open uluslararası erkekler tenis turnuvasında ana tablo müsabakaları Garanti Koza Arena'da başlayacak.

(İstanbul/12.30) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın son maçında Gaziantepspor ile Gençlerbirliği, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Gaziantep/20.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi karşılaşacak.

(Hatay/18.00/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devre müsabakaları Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda Bornova Anadolu Lisesi-Beşiktaş maçıyla sona erecek.

(Bursa/13.00) (Fotoğraflı)

6- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devre maçları Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda tamamlanacak.

- Organizasyonun üçüncü gününde İlbank-Salihli Belediyespor, İmperial Hastanesi İdmanocağı-Halkbank maçları yapılacak.

(Bursa/15.30/17.30) (Fotoğraflı)

7- PTT 1. Lig'de 31. hafta, 1461 Trabzon-Göztepe maçıyla sona erecek.

(Trabzon/18.30) (Fotoğraflı)

8- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final müsabakalarının kura çekimi Türkiye Hentbol Federasyonu Konferans Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/14.00)

9- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, 2015 Türkiye Fair Play Ödüllerini kazananları, Olimpiyatevi'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



ÖZEL HABER

1- Çocuklara yönelik zararlı yayınlara "tolerans" yok

- RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya:

- "Yayıncılar yaptıkları programı inceliyor ve çocuklara zararlı yayınları saat 23.00'ten sonraya bırakıyor. Zaman zaman bunu ihlal edenler var. İhlal olduğunda bu konuda çok acımasızız"

- "RTÜK olarak hiç toleransımız yok. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bundan önce bu yönde çocuklara yönelik zararlı yayınlara cezai müeyyide uyguladık. Bundan sonra da bu hassasiyetimiz devam edecek"

(Abdullah Doğan/Konya)

2- Çoruh'ta 5 yıldır oğullarından iz arıyorlar

- Artvin'de 2011 yılında otomobiliyle Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan mühendis Orhan Kemal Ulusoy'un ailesi, 5 yıl geçmesine rağmen kazanın olduğu bölgeyi tarayarak oğullarından bir iz bulmaya çalışıyor

- Baba İrfan Ulusoy: - "Çoruh'un kıyısındaki taşların, kayaların, ağaçların ve dalların rengini bile ezberledim. Çoruh'un bağlantılarındaki dereleri bile iğneyle oydum. Bir türlü oğluma ait bir iz bulmadım"

- "Suda çok üşüdü. Onu alıp köyüme götürmek istiyorum. Oğluma ait bir parça bulduğum gün en büyük bayramı ve sevinci yaşayacağım"

(Bayram Sarayoğlu/Artvin)

3- Bayıldığında ölü sanılmaktan korkuyor

- Bartın'da kalbi ve bazı iç organları ters tarafta olan 30 yaşındaki Onur Uyar, sağlık problemleri nedeniyle sıklıkla bayılması nedeniyle kendisine müdahale eden sağlık görevlilerinin ritim alamadıkları kalbinin durduğunu sanarak yanlış müdahalede bulunmalarından korkuyor

- Uyar: - "İstanbul’da bulunduğum bir sırada bayılmam sonucu ambulansla kaldırıldığım hastanenin acil doktoru, sol tarafımı dinlemiş, kalp ritmini duyamayınca kısa süreli tedirginlik yaşamış. O sırada kendime geldim ve kalbimin sağ tarafta olduğunu söyledim"

- "Tedbir olarak vücudumun bir bölümüne 'kalbim sağda' diye bir yazı yazacağım. Bu benim için hayati önem taşıyor"

(Selim Bostancı/Bartın)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.