Gündem / 28 Mart 2017

Gündem / 28 Mart 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Pakistan Ulusal Meclisi Başkanı Serdar Ayaz Sadık’ı kabul edecek.

(Samsun/15.00/Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Karaman ve Niğde valiliklerini ziyaret edecek, Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ve Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Karaman/12.15/13.00/Niğde/16.00/17.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze'de muhtar ve azalarla kahvaltı yapacak, Darıca'da fabrika ve tekstil atölyesinde kadın işçilerle öğle yemeği yiyecek, STK'larla toplantı yapacak, Gebze OSB'de iş adamları ile bir araya gelecek.

(Kocaeli/10.00/12.00/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi ve SETA tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yerel Yönetimler Sempozyumu"na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Fatih'te restorasyonu devam eden Ramazan Efendi Camisi ve Sümbül Efendi Camisinde incelemelerde bulunacak, Kocamustafa Paşa Meydanı ve Mısır Çarşısı esnafını ziyaret edecek, Taksim Point Otel'de azınlık dernek ve vakıflarının temsilcileriyle bir araya gelecek, Beşiktaş'ta Hataylılar Derneği, Taksiciler Odası, Berberler Odası ve STK'lar ile salon buluşmasına katılacak.

(İstanbul/12.00-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akdağmadeni, Çayıralan, Çandır ve il merkezinde halk ve STK buluşmalarına katılacak.

(Yozgat/11.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Şile'de "Sevgi̇ Yürüyüşü"ne katılacak, halka hitap edecek, Engelsi̇z Şi̇le Okulu ve Uluçınar Rehabi̇li̇tasyon Merkezi̇ni ziyaret edecek, Şehi̇t Cengi̇z Hasbal Parkı açılışı, Roman vatandaşların toplu ni̇kah töreni̇ ve Güçlü ve Li̇der Kadınlar Toplantısı'na iştirak edecek, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları i̇le Ak Nokta seçmen buluşmasında yer alacak, yaşlılar ve engelli̇ ai̇leleri̇ ile bir araya gelecek, Genç Kürsü programına katılacak.

(İstanbul/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenli̇k Bakanı Mehmet Müezzi̇noğlu başkanlığında, bakanlığın Reşat Moralı Konferans Salonu'nda "Kamu Personeli̇ Danışma Kurulu Toplantısı yapılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri-Nevşehir dernekleri ile buluşacak, AK Parti Bahçelievler Kadın Kolları'nın çalışmasına katılacak, Merter'de esnafla, Güngören ve Esenler'de müteahhit, mimar, mühendis ve emlakçı temsilcileriyle görüşecek, Sarıyer'de mülkiyet sorunları ve yerinde dönüşüm konusunda muhtar, STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/09.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silifke'de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelecek, Erdemli Cumhuriyet Meydanı ve Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda vatandaşlara hitap edecek, il merkezinde iş adamlarıyla yemekte buluşacak.

(Mersin/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Taşbaşı Çarşısı esnafıyla bir araya gelecek, Erzurumlular Hemşehri Derneğini ziyaret edecek.

(Eskişehir/12.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürleriyle toplantı yapacak, esnafla bir araya gelecek, belediye konağı açılışına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde "Milli Eğitim Bakanı Gençlerle Buluşuyor" programına katılacak.

(Kilis/12.00/13.30/14.30/15.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Yunusemre, Akhisar, Demirci, Kula ve Alaşehir'de DSİ tesislerinin temel atma törenlerine, Gördes'te orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

(Manisa/09.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde hastaneleri ziyaret edecek, gençlerle bir araya gelecek, esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

(Adana/10.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Milli Günü resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türk iş adamları heyetiyle kahvaltı yapacak, Arnavutluk-Türkiye Tarım İş Forumu açılış oturumuna katılacak, Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakanı Edmond Panariti ile görüşecek, ortak basın toplantısı ve i̇mza törenine iştirak edecek.

- Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından kabul edilecek Bakan Çelik, Tiran İşitme Engelli Çocuklar Enstitüsüne TİKA tarafından yaptırılan spor alanları ve yatakhanenin açılış törenine katılacak.

(Tiran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Toptancılar Sitesi esnafıyla yapacağı kahvaltının ardından Arapgir, Arguvan, Yeşilyurt ve Battalgazi'de esnafı ziyaret edecek, muhtarlarla görüşecek, halka hitap edecek.

(Malatya/09.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi yapılacak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ihalenin ardından değerlendirme konuşması yapacak.

(Ankara /14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, 2016 yılı "Canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatlarıyla üretim değeri"ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin 5. turu devam edecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Kremlin Sarayı’nda görüşecek.

(Moskova) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Basketbol Süper Ligi 23. haftası, Galatasaray Odeabank-Halk Enerji TED Ankara Kolejliler maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

2- Voleybol Erkekler CEV Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda İtalya'nın Trentino Diatec takımına konuk olacak.

(Trento/21.30)

3- Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Rusya'nın Dinamo Kazan takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi çeyrek final ilk maçında Beşiktaş ile VakıfBank karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Azerbaycan ile Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- "Müslümanlar öldürüldüğünde uluslararası toplum insan haklarını unutuyor"

- Pakistan Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık:
- “Hiçbir kelime, bu iki ülke arasında on yıllardır var olan şahane ilişkiyi tanımlayamaz"
- “(Pakistan'daki FETÖ yapılanması) Başbakan, başsavcıyı bu konuyla ilgilenmesi; bu kişiler gidene ve bu örgüt Türk hükümetine teslim edilene kadar davayı takip etmesi için görevlendirdi"
- “Türkiye’nin suçu, ilerleyen bir ülke olması. Pakistan ve Türkiye aynı durumlarda. Ekonomik olarak gün geçtikçe güçleniyoruz, yönetimlerimiz iyi, teröre karşı mücadele ediyoruz ancak sorun Müslüman olmamızda. Birçok ülke için bunu hazmetmek zor"
- “Binlerce Müslüman, öldürüldüğünde uluslararası toplum insan haklarını unutuyor ve bu konuda konuşmak bile istemiyor"

(Meltem Bulur/Ankara)

2- TSK'nın teçhizatı milli imkanlarla yenilenecek

- MKE Genel Müdürü Ahmet Taşkın:
- "Bu yılın başında seri üretimine başlanan ilk milli piyade tüfeğimizi ordumuza teslim ettik ve şu anda kullanılmaya başlandı. Yine Milli Savunma Bakanı korumaları aynı seride ürettiğimiz piyade tüfeklerini kullanmaya başladı. Bunların üretimi milli imkanlarla yapılacak ve ordumuzun elindeki tüm teçhizat böylece yenilenmiş olacak"
- "Fırat Kalkanı Harekatı'nda kullanılan en etkili silahlar yine kendi milli silahlarımız, milli İHA'larımız, milli fırtına obüslerimiz, mühimmatlar ve piyadelerimizin kullandıkları dürbününden silahına varıncaya kadar her türlü teçhizat yerli olarak üretilebiliyor. Bu da bizim savunma sanayinin bugün gelmiş olduğu yeri göstermesi açısından son derece önemli"
(Volkan Kaşik/Malatya)

3- Yabancıdan "Türkiye'ye güven tam yatırıma devam" mesajı

- Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri, yatırımlarının artarak devam edeceğini belirtiyor

- Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim:

- "Türk pazarı orta ve uzun vadede potansiyele sahip. Uzun dönemde Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden yatırım yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz"

- Nestle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Felix Allemann:

- "108 yıldır Türkiye'ye yatırım yapıyorduk, yapmaya da devam edeceğiz. Gelecekte, geçmişe göre daha çok yatırım yapacağız"

- Novartis Türkiye Ülke Başkanı Peter Catalino:

- "Türkiye ile birlikte büyümek hedefiyle daha fazla yatırım yapacağız"

- "Türkiye'nin ekonomik olarak uzun dönemde iyi şeyler başaracağına inanıyorum. Türkiye'ye ve Türk insanına güveniyorum. Buradan gitmeyeceğiz ve burada uzun süre kalacağız"

(Gökhan Yıldız/Uğur Aslanhan/İstanbul)









***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.