GÜNDEM ÖZETİ / 12 Mayıs 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 12 Mayıs 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Singapur Meclis Başkanı Halimah Yacop ile bir araya gelecek.

(Singapur)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da, Şansölye Yardımcısı, Ekonomi Bakanı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Göç ve Mültecilerden sorumlu Şansölye nezdinde görevli Devlet Bakanı Parlamenter Müsteşar Aydan Özoğuz ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

- Temaslarına ilişkin basın toplantısı yapacak Kılıçdaroğlu, SPD Türkiye Koordinasyon Grubunun “AB - Türkiye ilişkileri ve son gelişmeler” başlıklı toplantısına iştirak edecek ve gurbetçilerle buluşacak.

(Berlin)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Atatürk Kültür Merkezinde başlayacak Düzce Günleri'nin açılış programına katılacak.

(Ankara/13.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR'un engellilere yönelik hibe desteği kapsamındaki iş yeri açılışına, Sakarya Girişimcilik ve İstihdam Fuarı'na ve Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenecek Çalışma Hayatı ve Sosyal Güvenlik Konferansı'na iştirak edecek.

(Sakarya/10.00/11.00/13.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Yedi Havza İçin Atıksu Altyapı Tesisleri İnşaatlarını Destekleme Protokol Töreni"ne katılacak.

(Ankara/13.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 8. Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi ödül, Vakıfköy Spor ve Bölge Parkı temel atma ve Mustafa Kemal Paşa İlçesi Sodam açılış törenlerinde iştirak edecek.

(Bursa/10.00/12.00/15.00​)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin Roman vatandaşları umreye gönderme kampanyası kapsamında, ilk kafileyi kutsal topraklara uğurlayacak.

(Ankara/08.45)

6- TBMM'den

- Genel Kurulunda HDP'nin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

- KİT Komisyonu'nda Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü ile Şeker Kurumu Başkanlığı'nın 2013-2014 hesapları ele alınacak.

(TBMM/14.00/10.00)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi" ile "Türkiye Büyüme ve İnovasyon Fonu İlk Kapanış Toplantısı" programlarına katılacak.

(İstanbul/10.00/12.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM Atık Pil Geri Kazanım Tesisi açılışını gerçekleştirecek.

(Kocaeli/11.00)

3- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini ve mart ayına ait kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'ndeki temaslarını değerlendirmek üzere Strazburg'daki Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Bozkır, Brüksel'e geçerek Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile görüşecek.

(Strazburg/Brüksel)

2- İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron'ın ev sahipliğinde Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi gerçekleştirilecek.

(Londra)

3- Tunus Nahda Hareketi, on gün içinde gerçekleştireceği genel kongreye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Tunus)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kültürel Miras El Sanatları ve Turizm Örgütü Başkanı Mesut Sultaniser ile çalışma toplantısında bir araya gelecek ardından iki bakan, Turizm İşbirliği Ortak Teknik Komitesi toplantı protokolünü imzalayacak.

(Tahran)

2- İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, oyuncu Settar Tanrıöğen'e, TRT yayımlanan "Baba Candır" dizisinin setinde, "Yılın Esnaf Sanatçısı" ödülü verilecek.

(İstanbul/12.00)

3- Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca düzenlenecek sergi ve panel başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

(İstanbul/14.30)

4- İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği, Hasan Efendi'nin kavuğu, Ses Tiyatrosu'nda oyuncu Rasim Öztekin'e devredilecek.

(İstanbul/20.00)


SPOR

1- Basketbolda Fenerbahçe'nin de yer aldığı THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu öncesi Alexanderplatz'ta, takımların başantrenörleri ve birer oyuncusunun katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

(Berlin/13.15)

2- FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nın teknik heyet ve oyuncuları, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısında medyanın karşısına çıkacak.

(İstanbul/13.00)

3- Türkiye Basketbol 1. Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçlarında Gediz Üniversitesi-Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Sinpaş Denizli Basket-Best Balıkesir, Acıbadem Üniversitesi-Socar Spor, TOFAŞ-Afyon Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İzmir/16.00/Denizli/İstanbul/Bursa/19.00)



***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.