GÜNDEM ÖZETİ / 15 Mart 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 15 Mart 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Ankara Güvenpark'taki terör saldırısına ilişkin gelişmeler ile yaralıların durumu izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

- HDP TBMM Grubu toplanacak.

(TBMM/12.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile bir araya gelecek.

(Cenevre)

2- Avusturya’nın başkenti Viyana’da Birleşmiş Milletler Ofisi’nde "59. Narkotik Uyuşturucu Komisyonu Toplantısı" devam edecek.

(Viyana)

3- Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur ile bir araya gelecek.

(Berlin)

4- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hannover'de açılan CeBIT Bilişim Fuarı'na katılacak.

(Hannover)

5- AP Türkiye Raporu, Dışişleri Komitesi’nde oylanacak.

(Brüksel)

6- AB Genel İşler Konseyi, AB Liderler Zirvesi’ne hazırlık ve sığınmacı krizi gündemiyle toplanacak.

(Brüksel)

7- MÜSİAD heyeti Brüksel’de temaslarda bulunacak.

(Brüksel)

8- İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların yakınları, tutukluların serbest bırakılması için Ramallah'ta eylem düzenleyecek.

(Kudüs)

9- Fransız Dışişleri Bakanlığı özel temsilcisi Pierre Vimont, "İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden canlandırılması için uluslararası konferans düzenlenmesi" önerisini görüşmek üzere Ramallah'ta Filistinli yetkililerle bir araya gelecek.

(Kudüs)

10- Mısır'da 3 Temmuz 2013 darbesi sonrası kurulan "Darbe Karşıtı Kadınlar Hareketi"nin kapatılması istemiyle açılan davanın duruşması görülecek.

(Kahire)

11- Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından, ülkedeki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Washington/Moskova/Cenevre/Halep/İdlib/Şam)

12- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ’e yönelik operasyonları sürüyor.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul)

13- Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

14- Fas Kralı 6. Muhammet, resmi ziyarette bulunacağı Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev ile görüşecek.

(Moskova)

15- Tacikistan ordusu, Afganistan sınırındaki Hatlan vilayetinde Rusya ile ortak tatbikat gerçekleştirecek. Tatbikatta 2 bin Rus, 50 bin Tacik asker görev yapacak.

(Hatlan)

16- Gürcistan’da düzenlenecek NATO Askeri Ortaklık Koordine Yıllık Çalışma Toplantısı'nı, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Vakhtang Kapanadze ile NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı Komutanı Hava Mareşali Greiem Stacey yönetecek.

(Tiflis)

17- Ukrayna Parlamentosu olağan toplantısını yapacak.

(Kiev)

18- Avrupa Birliği Güney Kafkasya Temsilcisi Helbert Salber, Azerbaycan'da temaslarda bulunacak.

(Bakü)


EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van Güçbirliği Platformu Toplantısı'na katılacak.

(Van/14.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek

(Antalya/17.00)

3- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek

(Ankara)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör saldırısında yaşamını yitiren TBF Ankara Altınel Spor Kulübü genç takımının kaptanı Dorukhan Yusuf Özdemir ile Elvin Buğra Arslan'ın Karşıyaka Camisi'ndeki cenaze törenlerine katılacak.

(Ankara/12.05)

2- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın erteleme maçında Trabzonspor ile Beşiktaş, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

(Trabzon/19.30)

3- ULEB Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Almanya'nın Bayern Münih takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Münih/21.00)

4- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanşında Atletico Madrid-PSV Eindhoven ve Manchester City-Dinamo Kiev maçları oynanacak.

(Madrid/21.45/Manchester/21.45)

5- Spor Toto 2. Lig'de 3 erteleme maçı oynanacak.

6- Spor Toto 3. Lig'de 5 erteleme maçı yapılacak.


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.