GÜNDEM ÖZETİ / 18 Nisan 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 18 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve beraberindeki 13 ayrı ülkeden gelen çocukları kabul edecek.

(TBMM/11.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'ne katılacak, Çankaya Köşkü'ndeki Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, Strasbourg'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/ 09.30/10.30/22.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonlu Gençler Ankara Taraftarlar Derneği̇'nin açılışına katılacak.

(Ankara/13.30)

2- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Muş ve Bingöl il kongrelerine katılacak.

(Muş/10.30/Bingöl/13.30)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergeleri ile HDP'nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması görüşülecek.

(TBMM/14.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC'de Hüseyin Özgürgün başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin kurulmasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Lefkoşa)

2- Lübnan Meclisi cumhurbaşkanı seçimleri için 38'inci kez toplanacak.

(Beyrut)

3- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi ziyarette bulunduğu Mısır'da temaslarına devam edecek.

(Kahire)

4- Suriye'deki iç gelişmeler ve diplomasi trafiği takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye/Cenevre)

5 - Irak'ta hukuki meşruiyeti tartışmalı oturumla görevden alındığı iddia edilen Meclis Başkanı Selim el-Ciburi'nin parlamentoda yönetmesi beklenen oturum ve Başbakan Haydar el-İbadi'nin yeni hükümet kurma çalışmaları izleniyor.

- Irak'taki Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr yanlıları, Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda kurduğu çadırlardaki eylemlerine devam ediyor.

(Bağdat)

6 - Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayacak müzakereler takip ediliyor.

(Sana/Kuveyt)


KÜLTÜR SANAT

1. Kültür ve Turizm Bakanlığı Millet Yazma Eserler Kütüphanesi'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Ali Emiri Efendi mezarı başında anılacak, konferans düzenlenecek.

(İstanbul/11.30)

2- Tom Hanks'in başrolünü oynadığı "Kral İçin Hologram" filminin basın gösterimi gerçekleşecek.

(İstanbul/10.30)

3- 25. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödülleri sahiplerini bulacak.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta, Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanancak karşılaşmayla sona erecek.

(Ankara/20.00)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasının ana tablo maçları Garanti Koza Arena'da başlayacak.

(İstanbul/12.00)

3- Spor Toto Basketbol Ligi 26. haftası Beşiktaş Sompo Japan-Darüşşafaka Doğuş maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/19.30)

4- PTT 1. Lig'de 30. haftasında Giresunspor-Samsunspor, Balıkesirspor-Adana Demirspor, Göztepe-Boluspor, Denizlispor-Karşıyaka maçları oynanacak.

(Giresun/18.00/Balıkesir/İzmir/19.00/Denizli/20.00)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.