GÜNDEM ÖZETİ / 2 Mart 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 2 Mart 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından resmi törenle karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek, Türkiye Cumhuriyeti Abuja Büyükelçilik Konutu'nda akşam yemeğine katılacak.

(Abuja)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Harvard Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Grzegorz Ekiert ile görüşecek, onuruna verilecek öğle yemeğinde katılacak, Harvard Üniversitesi akademisyenlerine hitap edecek.

(Boston)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, I. KKTC Kobi Zirvesine katılacak, KKTC Ekonomi Sanayi Ticaret Bakanı ile ikili görüşme yapacak, KOSGEB VE KOBİGEM İşbirliği Protokolü imza töreninde bulunacak, Alayköy OSB'de inceleme yapacak, KKTC’deki Türk girişimcilerle bir araya gelecek.

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek Işık, KKTC Türk Barış Gücü Komutanlığını ziyaret edecek, KKTC sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği yemeğe katılacak.

(Lefkoşa)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau ile iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imzalayacak.

(Ankara/10.00)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 101. Dönem Kaymakamlık Kursu Tecrübe Paylaşım Programı'na katılacak.

(Ankara/09.30)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi Protokolü imza törenine katılacak.

(Ankara/13.45)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan yardımcılarını ve Başkanlık çalışmalarını tanıtacak, gündeme ilişkin basın açıklaması yapacak, Hak-İş ve Türk-İş'i ziyaret edecek.

(Ankara/10.30/15.30/16.30)

7- TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumlar, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumlar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Lübnan'da parlamento üyeleri, cumhurbaşkanı seçimi için bir araya gelecek.

(Beyrut)


EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yıla ait evlenme ve boşanma istatistikleri ile tarımsal işletme işgücü ücret yapısına ilişkin verileri paylaşacak

(Ankara/10.00)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanlığında, 2016 yılı hac kura çekimi gerçekleştirilecek.

(Ankara/11.00)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gıda ürünlerinin tarladan-sofraya artan fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00)


SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Galatasaray ile Akhisar Belediyespor, Türk Telekom Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/18.15)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanşında Banvit, İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımına konuk olacak.

(Milano/21.00)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Royal Halı Gaziantep, deplasmanda İtalya'nın Varese ekibiyle karşı karşıya gelecek.

(Varese/21.30)

4- Basketbolda Bilyoner.com Kadınlar Türkiye Kupası sekizli finalleri Kayseri'de başlayacak. İlk gün Hatay Büyükşehir belediyespor-Fenerbahçe, Yakın Doğu Üniversitesi-Abdullah Gül Üniversitesi, Basketbolu Geliştirenler Derneği- Edirne Belediyesi Edirnespor ve Beşiktaş-Galatasaray maçları oynanacak.

(Kayseri/13.00/15.15/17.30/19.45)

5- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Ziraat Bankası-PGE Skra ve Cucine Lube-Arkas Spor maçları yapılacak.

(Ankara/19.00/Civitanova Marche/21.30)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.