Gündem Özeti / 21 Kasım 2017

Gündem Özeti / 21 Kasım 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak.

- Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak "Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni"ne iştirak edecek.

(TBMM/11.30/Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu açılış törenine katılacak.

(İstanbul/16.00)

3- CHP ve HDP Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çankaya Köşkü'nde Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury'yi kabul edecek.

(Ankara/17.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Hak-İş tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Sendikal Bakış Açısıyla Kadın Çalışanlar İçin Sorun Çözme Yöntemleri Projesi Kapanış Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.30)

3- TBMM'den...

- TBMM Genel Kurulunda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısına katılacak.

(Ankara/14.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Uluslararası E-Ticaret Konferansı Bakanlar Oturumu"na katılacak. Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile konferansın kapanışında da bulunacak.

(Antalya/14.00/16.00)

3- TÜİK, 2016 yılı belediye su ile bu yılın ocak-eylül dönemine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya'da koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ülkedeki siyasi krize ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Berlin)

2- Hamas ve Fetih hareketleri arasında 12 Ekim'de imzalanan anlaşmayı gözden geçirmek için Filistinli gruplar Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanacak.

(Kahire)

3- Lübnan Başbakanlığından istifa eden Saad Hariri, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelecek.

(Kahire)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- İzmir'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 279 sanığın yargılanmasına Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(İzmir/09.30)

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddialarına ilişkin 33'ü tutuklu 83 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.30)

2- Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcı olduğu Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.00)

3- İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Birinci Arabuluculuk Konferansı, İstanbul Intercontinental Otel'de yapılacak.

(İstanbul/09.00)

4- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Cumhuriyet gazetesinin internet genel yayın yönetmeni Oğuz Güven'in ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçundan yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/11.00)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 5. hafta maçları başlayacak.

- Beşiktaş, G Grubu'nda Portekiz'in Porto takımını konuk edecek

- Ligde ayrıca Spartak Moskova-Maribor, Sevilla-Liverpool, Manchester City-Feyenoord, Napoli-Shakhtar Donetsk, Monaco-Leipzig, APOEL-Real Madrid ve Borussia Dortmund-Tottenham maçları oynanacak.

(İstanbul/Moskova/20.00/Sevilla/Manchester/Napoli/Monaco/Lefkoşa/Dortmund/22.45)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.