GÜNDEM ÖZETİ / 21 Mart 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 21 Mart 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde, 5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasi'mine katılacak.

(İstanbul/11.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargıda Zaman Yönetimi Sempozyumu"nun açılış törenine katılacak.

(Erzurum/09.30)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TÜRKSOY-Nevruz Bayramı Programı’nda yer alacak.

(Ankara/19.00)

3- HDP'de Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ Patnos ve Ağrı'da nevruz programına katılacak.

(Diyarbakır/10.00-16.00/Ağrı/10.30/12.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, down sendromlu sporcuları kabul edecek.

(Ankara/14.00)


EKONOMİ

1- TÜİK, mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi ile şubat ayına ilişkin yurt dışı üretici fiyat endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mart ayı beklenti anketi, mart ayı finansal hizmetler anketi ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/14.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi'nin başkanlığındaki rejim heyeti ​ile görüşecek.

(Cenevre)

2- Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 2016 Genç Çevirmenler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.

(Ankara/10.00)

3- Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararının ardından, ülkedeki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Cenevre/Halep/İdlib/Şam)

4- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul)

5- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar takip edilecek.

(Sana)

6- Irak'ın Bağdat, Kerkük ve Erbil kentinde Nevruz Bayramı kutlamaları düzenlenecek

(Bağdat/Kerkük/Erbil)


GÜNCEL

1- İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin gelişmeler ve yaralıların sağlık durumu izleniyor.

2- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 sanık hakkında açtığı davanın, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanacak.

(Ankara/09.30)


SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 24 Mart'ta Antalya'da İsveç ile oynayacağı maç için bu kente gidecek. Milliler, ilk antrenmanını konaklayacağı otelin sahasında yapacak.

(İstanbul/12.00/Antalya/19.00)

2- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı Çırağan Palace Kempinski Otel'de yapılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nin 22. haftası, Türk Telekom ile Anadolu Efes arasında Ankara Spor Salonu'nda yapılacak maçla tamamlanacak.

(Ankara/19.00)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.