GÜNDEM ÖZETİ / 22 Nisan 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 22 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi açılışına katılacak.

(Antalya/17.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker ve şehit Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulunacak.

- Yenişehir Mobilya Fuarı'nın açılışına katılacak Kılıçdaroğlu, Üretici Kadınlar Pazarı'nı ziyaretinin ardından Mezitli Belediyesi Toplu Sözleşme Töreni'ne iştirak edecek, "STK'lar Konuşuyor CHP Dinliyor" toplantısına katılacak, iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Mersin/10.30-16.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda "Türkiye ve Ümmetin Sorunları" programına katılacak.

(İstanbul/18.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TÜSİAD'ı ziyaret edecek, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığının "Şehitlerimiz Anısına Fidan Dikimi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/16.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, öğrenci yurdu ve Düzköy Yatılı Kur'an Kursu inşaatının temel atma töreni ile Düzköy Çok Amaçlı Spor Salonu'nun açılış törenine katılacak, esnaf ziyareti yapacak.

- Vakfıkebir ilçesinde açılışlara katılacak ve Belediyeyi ziyaret edecek Soylu, Memur-Sen Trabzon Şubesi'ne ziyarette bulunacak.

(Trabzon/10.30-18.00)

4- Fransa'nın başkenti Paris'te 196 ülkenin üzerinde uzlaşmaya vardığı Paris İklim Anlaşması, BM Genel Merkezi'nde törenle imzaya açılacak.

- Törende Türkiye'yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı temsil edecek.

(New York)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Uluslararası Göç Kongresi'ne iştirak edecek, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılacak.

(Samsun/10.15/11.00/14.30)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Büyükhanlı Park Otel'de UNITWIN/UNESCO Kürsüleri 2. İstişare Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ataköy Hyatt Otel'de "Diyabet ile Kaliteli Yaşam" projesinin lansmanına katılacak.

(İstanbul/11.00)

8- TBMM Genel Kurulunda, Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Teknik Üniversitesi Girişimcilik Zirvesi'ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8. Uluslararası 23 Nisan Şenliği'ne ve Bingo AR-GE Merkezinin açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00/Kocaeli/14.00/15.00)

2- TÜİK, mart ayına yönelik konut satış istatistikleri ile geçen yıla ilişkin çocuk istatistiklerini paylaşacak.

Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip ile Windsor Sarayı'ında öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Obama, Başbakan David Cameron ile görüşerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Windsor/Londra)

2- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg resmi temasları kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüşecek, Başbakan Aleksis Çipras ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Atina)

3- Irak'ın başkenti Bağdat'ta ve ülkedeki diğer kentlerde cuma namazından sonra reform talebiyle gösteriler düzenlenecek.

(Bağdat)

4- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)

5- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve Husi heyetinin Kuveyt'te ulaşmasının ardından taraflar arasında başlaması planlanan müzakerelerle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Kuveyt)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Hüseyin Aksoy'u ve esnafı ziyaret edecek, Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası programına katılacak.

(Diyarbakır/11.15/13.45/14.30)


KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Modern Müzesindeki "21. Yüzyılda Müze" söyleşisinde Köln'deki Ludwig Müzesi direktörü Dr. Yilmaz Dziewior konuşacak.

(İstanbul/19.00)

2- Zeki Müren; Zekai Tunca, Hakan Aysev, İhsan Güvenç ve Yonca Lodi'nin katılacağı konserle anılacak.

(İstanbul/20.00)


SPOR

1- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası finalinin ilk maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Fransa'nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak.

(Strasbourg/22.00)

2- Avrupa Judo Şampiyonası Rusya'da sürüyor.

- Şampiyonanın ikinci gününde Türk sporculardan kadınlar 63 kiloda Büşra Katipoğlu, erkekler 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu ve 81 kiloda Emirhan Yücel tatamiye çıkacak.

(Kazan/12.00/16.30)

3- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasına Garanti Koza Arena'da devam edilecek.

(İstanbul/12.30)

4- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın ilk maçında Kayserispor ile Bursaspor karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/20.00)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig Final Etabı 2. devre müsabakaları Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başlayacak.

- Organizasyonun ilk gününde İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Halkbank, Arkas Spor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Samsun/17.00/19.30)

6- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Muratpaşa Belediyespor-Zağnosspor, Ardeşen Gençlik-Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Antalya/17.00/Rize/18.00)




***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.