Gündem Özeti / 23 Kasım 2017

Gündem Özeti / 23 Kasım 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ambarlı Limanı'nda taşımacılık sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek, Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/13.00/15.30)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AA Editör Masası'na katılacak.

(Ankara/10.00)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli 1. Bilişim Fuarı Açılış Törenine katılacak.

(Kocaeli/11.00)

2- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Holiday Inn Otel'de düzenlenecek "Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"na iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Adalet Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek "Çocuk Adaletinde Yeni Arayışlar: Etkin Politika Geliştirme Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara /09.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Termal ve Çamur Festivali"ne, Emirdağ Gençlik Spor Merkezi ve Konferans Salonu ile laboratuvar binasının açılış törenine iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/09.00/11.15)

5- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Selendi, Alaşehir, Salihli ve Turgutlu belediyelerini ziyaret edecek, bu ilçelerde toplu açılış programlarına katılacak.

(Manisa/12.00/13.30/15.30/17.30)

6 - TBMM'den

- Genel Kurulda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/14.00/10.00)



EKONOMİ


1- Ekonomi̇ Bakanı Ni̇hat Zeybekci̇, 5. OIC Helal EXPO ve Dünya Helal Zi̇rvesi̇ İstanbul 2017 açılış oturumuna katılacak.

(İstanbul/09.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 1. Uluslararası ASSAM İslam Birliği Kongresine katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, 33. İsedak Toplantısı Bakanlar Oturumuna ve Girişimci İşadamları Vakfı Girişimci Buluşmalarına katılacak.

(İstanbul/13.30-20.00)

4- TÜİK, ekim ayı konut satış istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para ve banka istatistikleri, finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak

(Ankara/14.30 )



DÜNYA-DİPLOMASİ


1-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile bir araya gelecek. İki bakan, 10.Türk-İtalyan Forumu’na katılarak ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Yabancı Basın Derneği’nde düzenlenen "MED" forumunda konuşacak.

(Roma)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İngiltere'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Kıbrıslı Türklerle, Kıbrıs çözüm müzakereleriyle ilgili sürecin ve güncel gelişmelerin ele alınacağı konferansta bir araya gelecek.

(Londra)

3- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Brüksel'deki NATO karargahını ziyaret edecek ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

(Brüksel)

4- Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ve Moldova Başbakanı Pavel Filip ile görüşecek.

(Brüksel)

5- Almanya'da koalisyon ön görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Martin Schulz'u kabul edecek.​

(Berlin)

6- Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinin, eski Sırp komutan Ratko Mladic'e müebbet hapis cezası vermesinin bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Saraybosna)

7- Suriye muhalefetinin Riyad'da devam eden toplantısı takip ediliyor.

(Riyad)

8- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler izleniyor.

(Beyrut)

9- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana)

10- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


KÜLTÜR SANAT

1- 5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında "Senaryonuzu Kim Okuyor" başlıklı söyleşi düzenlenecek.

(İstanbul/14.30)

2- Grammy ödüllü İsveçli şarkıcı Lisa Ekdahl, İş Sanat Caz Serisi kapsamında İş Sanat'ta sahne alacak.

(İstanbul/20.30)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

-FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında A Haber televizyonunun yayınını kesmek için yola çıkan, Seyrantepe'de yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle kışlaya geri dönmek zorunda kalan 9'u tutuklu 14 askerin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

- Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek

(Konya/10.00)

- İzmir'de "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddialarına ilişkin 33'ü tutuklu 83 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek

(İzmir/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla aralarında dönemin 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş'ın da bulunduğu 14'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

(Erzincan/10.00)

2- Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcı olduğu Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 10. Genel Kurulu, kapanış töreniyle sona erecek.

(İstanbul/17.00)


SPOR


1- FIFA Futbol Zirvesi, İstanbul'da yapılacak. Zirve sonrası FIFA Başkanı Gianni Infantino ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören, basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/18.00)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 5. hafta maçları yapılacak.

- I Grubu'nda Atiker Konyaspor, Fransa'nın Marsilya, C Grubu'nda Medipol Başakşehir, Bulgaristan'ın Ludogorets takımıyla karşılaşacak.

(Konya/21.00/Razgrad/23.05)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi 9. hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda Zalgiris ile karşı karşıya gelecek.

(Kaunas/21.00)

4- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor-ACS Sepsi ve İstanbul Üniversitesi-Basket 90 maçları oynanacak.

(Hatay/İstanbul/18.00)

5- Hentbol Kadınlar Süper Lig 9. haftasında Kastamonu Belediyespor ile Eskişehir Şehir Koleji karşılaşacak.

(Kastamonu/17.00)



***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.