GÜNDEM ÖZETİ / 23 Nisan 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Nisan 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

- Bayram, Türkiye'de, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

(Ankara/09.10)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir ve TBMM Tören Salonu'ndaki törenlere, CHP Grup Toplantı Salonu'nda, çocukların katılımıyla gerçekleşecek grup toplantısı ve resepsiyona iştirak edecek, Çankaya Belediyesi'nin 1000 Çocuk Korosu 23 Nisan Konseri'ni izleyecek.

(Ankara/09.00/11.15/14.00/15.00/17.00)


2- TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

(TBMM/09.00)

- Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisinde anma töreni düzenlenecek.

(Ankara/10.00)

- Kahraman, kutlamaları kabul edecek.

(TBMM/11.30)

- Genel Kurul, İsmail Kahraman başkanlığında özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı oturumda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel birer konuşma yapacak.

(TBMM/14.00)

- TBMM Başkanı Kahraman; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt ile 15 öğrenciyi kabul edecek.

(TBMM/17.30)

3- Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonunun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Nizip’te Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret edecek.

- Heyet üyeleri, Gaziantep Üniversitesinde ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Gaziantep)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması ile Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi kapsamında bisiklet dağıtımı törenine katılacak, Muş Alpaslan Üniversitesini ziyaret edecek.

- Yılmaz ayrıca Bingöl Valiliğinin bisiklet dağıtımı ile çeşitli açılış törenlerinde bulunacak.

(Muş/10.45-12.15/Bingöl/15.00-17.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret edecek, Tevfik İleri Toplantı Salonu'nda çocukları kabul edecek.

(Ankara/08.30/09.15)

3- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere temasları çerçevesinde Londra'da gençlerle ile bir araya gelerek ülkesi ve Birleşik Krallık arasındaki ilişkilere ilişkin konuşma yapacak.

(Londra)

2- İngiltere'de yerleşik Mısırlılar, sığınmacılara yaptığı yardımlardan ötürü Türkiye'ye teşekkür etmek için başkent Londra'da destek gösterisi düzenleyecek.

(Londra)

3- Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "Katar adına casusluk" davasının karar duruşması görülecek.

(Kahire)

4- Yemen'de, hükümet güçleriyle Husiler arasındaki ateşkes süreci ve taraflar arasında Kuveyt'te başlayan müzakerelerle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Kuveyt)

5- Suriye'deki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/İdlib/Lazkiye)


KÜLTÜR SANAT

1- Vefat eden müzisyen Rıza Rit için TRT İstanbul Radyosu Mesut Cemil Stüdyosu'nda tören düzenlenecek, Levent Camisinde cenaze namazı kılınacak.

(İstanbul/11.00)

2- Lübnan asıllı sanatçı İbrahim Maalouf, "Red & Black Light" albümü kapsamında konser verecek.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- Avrupa Judo Şampiyonası Rusya'da sona erecek

- Şampiyonanın üçüncü gününde Türk sporculardan kadınlar artı 78 kiloda Belkıs Zehra Kaya ile Kayra Almira Sayit mindere çıkacak.

(Kazan/13.00)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvası Garanti Koza Arena'da yarı final maçlarıyla sürüyor.

(İstanbul/12.30)

3- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftaya, Osmanlıspor-Antalyaspor, Medipol Başakşehir-Medicana Sivasspor, Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.30/İstanbul/16.00/Manisa/19.00)

4- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 27. hafta, Rönesans TED Ankara Kolejliler-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Royal Halı Gaziantep-Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/15.00/Gaziantep/17.00)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçlarında Hatay Büyükşehir Belediyespor-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Abdullah Gül Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(Hatay/15.00/İstanbul/17.00)

6- Erkekler Voleybol 1. Lig Final Etabı 2. devre müsabakalarına Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda devam edilecek.

- Organizasyonun ikinci gününde Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Arkas Spor maçları yapılacak.

(Samsun/15.00/17.30)

7- Erkekler Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devresi, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda Beşiktaş-Tokat Belediye Plevnespor maçıyla başlayacak.

(Bursa/13.00)

8- Bayanlar Voleybol 1. Lig Baraj Etabı 2. devre müsabakaları Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda başlayacak.

- Organizasyonun ilk gününde İlbank-Halkbank, Salihli Belediyespor-İmperial Hastanesi İdmanocağı maçları yapılacak.

(Bursa/15.30/17.30)

9- PTT 1. Lig'de 31. hafta, Altınordu-Kayseri Erciyesspor, Şanlıurfaspor-Kardemir Karabükspor, Adana Demirspor-Alima Yeni Malatyaspor müsabakalarıyla başlayacak.

(İzmir/15.00/Şanlıurfa/17.00/Adana/19.00)




***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.