GÜNDEM ÖZETİ / 23 Şubat 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Şubat 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Conrad Otel'deki, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'nun açılışında konuşacak, foruma katılan heyet başkanları onuruna yemek verecek, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Bin Jassim Al-Thani'yi kabul edecek.


- Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile görüşecek, konuk Cumhurbaşkanı ve BM Genel Sekreter Vekili Jan Eliasson ile ortak basın toplantısı yapacak, Eliasson'u kabul edecek.

(İstanbul/10.00/12.30/14.00/15.30/16.30/17.30)

2- AK Parti, CHP, HDP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Bakanlığı'nda AB ülkeleri gazetecileri heyetini kabul edecek.

(Ankara/10.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Moğolistan Nüfus Kalkınma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdene Sodnomzundui ile Bakanlık'ta bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’na katılacak.

(Ankara/13.30)

4- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ile New York'ta görüşecek.

(New York)

5- TBMM'den

- Genel Kurul'da, HDP'nin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşülecek.

(15.00)

- Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda, esnek çalışma modellerine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun tasarısı görüşülecek.

(15.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de çatışmaların sona erdirilmesine dönük mutabakatın sağlanmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılmasına dair kararının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

5- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik ile 3 aydan uzun süredir açlık grevindeki Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

6- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

7- Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna yönelik askeri yardımları kesmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Beyrut)

8- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, resmi temaslarda bulunacağı İran ziyareti takip ediliyor.

(Tahran)


EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yıla ilişkin yaşam memnuniyet araştırmasını ve yapı izin istatistikleri ile şubat ayına yönelik sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 2, 6 ve 10 yıl vadeli üç ayrı devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin, Para Politikası Kurulu kararı, iktisadi yönelim anketi ve reel kesim güven endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30/14.30)


GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin, 11 sanık hakkında "terör örgütü üyeliği" suçundan açılan davanın ilk duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

(Ankara/10.00)


SPOR


1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Arsenal-Barcelona, Juventus-Bayern Münih maçları oynanacak.

(Londra/Torino/21.45)

2- Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler, İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na sunum ve sözlü savunma yapacak.

(Nyon)

3- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ikinci maçında Fenerbahçe Grundig, Polonya'nın Chemik Police takımıyla Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.