Gündem Özeti / 26 Kasım 2014

Gündem Özeti / 26 Kasım 2014
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası ile CNR Expo Fuar Merkezi'ndeki 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'nin kapanış oturumuna katılacak.

(Ankara/10.00/İstanbul/14.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'taki temaslarının ikinci gününde Başbakan Edi Rama ile görüşecek, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani tarafından kabul edilecek.

- Anamuhalefet partisi Demokratik Parti Genel Başkanı Lulzim Başa ile bir araya gelecek Çiçek, Dıraç şehrinde tarihi eserleri ve Preza Kale Camisi'ni ziyaret edecek. 

(Tiran/Dıraç) 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezinde partisince düzenlenen bölge toplantısına katılacak, Merkez Yönetim Kuruluna başkanlık edecek.

(İstanbul/11.00/17.00) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Rixos Grand Otelde "Çocuk Adalet Projesi"nin kapanış toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye Ulusal Ajansı ile THY arasında yapılacak protokol imza törenine katılacak. "Türkiye'nin Yeni AB İletişim Stratejisi" çerçevesinde, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'nda konuşma yapacak. 

(İstanbul/11.00/14.00/21.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Sanayi Odası Başkanları Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılacak, Filistin Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa ile "Filistin'de Organize Sanayi Bölgelerinin Kurulması Protokolü'nün imza töreninde bulunacak. 

(İstanbul/14.00/17.00/18.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak, Irak Ticaret Bakanı Malas Muhammed Abdulkerim el-Kesnizani el-Huseyni ve Filistin Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Muhammed Mustafa ile görüşecek, sanayi odasının istişare toplantısında yer alacak. 

(Şanlıurfa/11.00/İstanbul/16.00/17.00)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'da, Gazprom Başkanı Aleksey Miller ve Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüşecek. Türkiye Rusya Karma Ekonomik Komisyonu 13. Dönem Toplantısı Bakanlar Oturumu'na katılacak Yıldız, Novak'ın onuruna vereceği resmi yemekte bulunacak, basın toplantısı düzenleyecek. 

(Moskova)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türkiye Kamu-Özel Sektör İş Birlikleri Forumu"na katılacak.

(Ankara/09.00)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Katar'da  ziyaret ve temaslarda bulunacak, Ulaştırma Bakanı Casim bin Saif Ahmed Al-Sulaiti ve Ooredoo Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Abdullah bin Muhammed Al Tani ile görüşecek. 

(Katar)

8- TBMM'den

- Genel Kurul'da "yargı paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşülmesine devam edilecek.

(14.00)

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Tokat ve Adana Ceyhan cezaevlerine ilişkin raporları ele alacak.

(11.00)

- Soma Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda, hazırlanan taslak raporun görüşmelerine devam edilecek.

(11.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile başlayan ve Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen saldırıyla tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararının ardından başta Ferguson kenti olmak üzere ülke genelinde protesto gösterileri takip ediliyor.

(Ferguson)

5- Mısır'da, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin casusluk iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, üçüncü çeyrek sanayi işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

2- Filistin Meclis Başkanı Ahmed M.A. Bahar başkanlığında Filistinli milletvekillerinden oluşan heyet, Memur-Sen, TBMM, Anadolu Ajansı ve Hak-İş'i ziyaret edecek. 

(Ankara/09.00/11.00/14.00/15.00)

3- NATO ve Türkiye'den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen NUSRET-2014 tatbikatı, İzmir Körfezi'nde icra edilecek.

(İzmir/09.00)

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta, A, B, C ve D gruplarında oynanacak 8 maçla tamamlanacak.

- D Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Belçika'nın Anderlecht takımıyla karşılaşacak.

(Brüksel/21.45)

2- Asteras-Beşiktaş maçına doğru

- UEFA Avrupa Ligi'nde 27 Kasım Perşembe günü oynanacak C Grubu 5. hafta maçı öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Theodoros Kolokotronis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Beşiktaş, Asteras maçının hazırlıklarını Theodoros Kolokotronis Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Tripolis/17.30/18.00)

3- Trabzonspor-Metalist Kharkiv maçına doğru

- UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın oynanacak 5. hafta maçı öncesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Igor Rakhaiev, müsabakanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Metalist Kharkiv Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, Trabzonspor ise Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. 

(Trabzon 16.00/17.30/18.00/19.00) 

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit, Sırbistan'ın Partizan NIS, Beşiktaş İntegral Forex, Rusya'nın Zenit, Pınar Karşıyaka ise Karadağ'ın Buducnost Voli takımlarıyla karşılaşacak.

(Bandırma/19.00/İstanbul/19.45/İzmir/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Galatasaray Odeabank, Çek Cumhuriyeti'nin USK Prag, Fenerbahçe, İspanya'nın Avenida, Abdullah Gül Aniversitesi ise Fransa'nın Bourges Basket takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Salamanca/21.30/Bourges/21.30)

6- Basketbol FIBA EuroChallenge Kupası'nda Uşak Sportif deplasmanda Belarus'un Tsmoki takımıyla mücadele edecek.

(Minsk/18.00)

7- Voleybol Kadınlar CEV DenisBank Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe Grundig Azerbaycan'ın Azeryol Bakü, VakıfBank ise İtalya'nın Piacenza takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00/Piacenza/21.30)

8- Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nda Galatasaray Daikin, deplasmanda Fransa'nın Cannet takımıyla karşılaşacak.

(Cannet/21.00)

9- Voleybol Erkekler Süper Kupa'da çeyrek final ilk maçlarında Ziraat Bankası-Fenerbahçe, İnegöl Belediyesi-Halkbank, Şahinbey Belediyesi-Arkas Spor karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00/Bursa/18.00/Gaziantep/14.00)

 

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.