Gündem Özeti / 29 Kasım 2014

Gündem Özeti / 29 Kasım 2014
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Papa Franciscus Türkiye'de

- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Ayasofya Müzesi'ni ve Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edecek. Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'nde ayine katılacak Papa Franciscus, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ederek Patrik Bartholomeos ile görüşecek. 

(İstanbul/11.15/11.45/16.00/18.15/18.45)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meridien Otel'de York Dükü Prens Andrew'i kabul edecek ve Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu Yemeğine katılacak.

(İstanbul/19.00/20.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Bölge Toplantısı'na katılacak, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Diyarbakır/10.30)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin Etimesgut ilçe kongresine katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Derince İlçe Kongresi ile SETA Ar-Ge İnovasyon Paneli'nde konuşacak. 

(Kocaeli/11.00/İstanbul/14.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çevre alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek. 

(İstanbul/10.00)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelere katılarak, mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek. Çavuşoğlu ve Venizelos çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/10.30/11.00/ 12.00/12.30)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anadolu Güneşi Elektrik Üretiyor programına iştirak edecek.

(Kayseri/09.00)

6- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Üniversiteler Birliği Kalkınma Projeleri Çalıştayı açılış oturumuna katılacak. Yılmaz, Elazığ Kalkınma Kurultayı 2. Birleşim Toplantısı Sektör İzleme Komitelerinin Takdimi ve İmza Töreni ile Elazığ Kalkınma Kurultayı Kapanış Töreni'nde yer alacak.

(Tunceli/11.00-Elazığ/15.20/15.50)

7- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Beşiri İlçe Kongresi'ne, Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali Açılışı ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası Vergi Ödül Töreni'ne katılacak. (Batman/11.00/13.15/15.30)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Beykoz İlçe Kongresi'nde bulunacak.

(İstanbul/15.00)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mergi Otel'de Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı'na, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kosova yerleşkesinde Edirne Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Yabancı Öğrenciler Gençlik Kurultayı'na katılacak.
(Edirne/10.00/13.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

 (Erbil/Bağdat) 

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- Bahreyn'de genel ve yerel seçimler için düzenlenecek ikinci turda halk sandık başına gidecek. 

(Manama)

5- ABD'nin Ferguson kentinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmaması kararının ardından ülke genelindeki protestolar izleniyor.

 

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

 

SPOR

1- 2015 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi Macaristan'da yapılacak.

(Budapeşte/17.00)

2- Hentbolda Avrupa sınavı

- Beşiktaş Mogaz, Velux Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki 7. maçında, Polonya temsilcisi Orlen Wisla Plock ile İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Kocaeli/17.00)

- Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Erkekler Challenge Kupası 3. tur rövanş maçında deplasmanda Ukrayna temsilcisi Zaporozhye ile karşı karşıya gelecek.

(Uzhgorod/17.00)  

3- Spor Toto Süper Lig'de 11. haftaya Gaziantepspor-Galatasaray, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Balıkesirspor maçlarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/19.00/İstanbul/13.30/Kayseri/16.00)

4- Türkiye Basketbol Ligi'nde 8. hafta Beşiktaş İntegral Forex-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, NSK Eskişehir Basket-Darüşşafaka Doğuş, Royal Halı Gaziantep-Pınar Karşıyaka ile Trabzonspor Medical Park-TOFAŞ müsabakalarıyla başlayacak.

(İstanbul/Eskişehir/Gaziantep/17.00/Trabzon/17.30)

- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 6. haftasında 5 maç yapılacak. 

5- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de 7. hafta 5 maçla başlayacak.

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 9. haftasında 5 karşılaşma oynanacak.  

7- PTT 1. Lig'de 11. haftaya 4 maçla devam edilecek.

- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta MKE Ankaragücü-Kırklarelispor, Beyaz Grup'ta 1461 Trabzon-Keçiörengücü maçları yapılacak.

(Ankara/13.30/Trabzon/13.00)

- Spor Toto 3. Lig'de 14. hafta 2 maçla başlayacak. 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.