GÜNDEM ÖZETİ / 29 Şubat 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 29 Şubat 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920





1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili'nde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara tarafından karşılanacak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak, iki lider daha sonra İş Forumu'nun kapanışına katılacak.

- Erdoğan'a, Abidjan Vilayet Binası'nda şehrin Altın Anahtarı ile Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edilecek

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi heyetini kabul edecek.

(Abidjan)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 31. Oturumu'nda konuşma yapacak.

(Cerevre)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığınca yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Dördüncü Aşaması açılış törenine katılacak, TBMM Genel Kurulu’nda 2016 yılı AB Bakanlığı bütçe görüşmelerine iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 2. Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

(Bakü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve beraberindeki AK Parti heyeti, 28 Şubat'ın 19. yıl dönümü sebebiyle Hasan Celal Güzel'in başkanlığını yaptığı Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi'ni ziyaret edecek

(Ankara/13.30)

5- TBMM Genel Kurulu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve bağlı kurumlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ


1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan'da 20 ülkenin katıldığı "Kuzeyin Gök Gürültüsü" askeri tatbikatıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

7- Mısır'daki Minye Askeri Mahkemesi'nde 198 İhvan destekçisinin 2013'teki darbe sürecinde düzenledikleri protestolardan dolayı yargılandığı davanın duruşması izleniyor.

(Kahire)


EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı dış ticaret istatistikleri ile şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak

(Ankara/10.00)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın son maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadı'ndaki derbide karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

2- Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/11.00)

3- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 19. haftanın son maçında Anadolu Efes ile Demir İnşaat Büyükçekmece, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

4- PTT 1. Lig'de 23. hafta, Altınordu-Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanacak.

(İzmir/18.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.