GÜNDEM ÖZETİ / 4 Mart 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 4 Mart 2016
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.10)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, New York'ta Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

(New York)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yapacağı çalışma ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Batı Trakya Türk azınlığı temsilcileri ile bir araya gelecek Çavuşoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos ve Başbakanı Aleksis Çipras tarafından kabul edilecek.

(Atina)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul'da düzenlenecek, Türk Keneşi 1. Gençlik ve Spor Bakanları toplantısına katılacak, Bakanlıkta, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach'ı kabul edecek.

(İstanbul/09.15/Ankara/17.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, CNR 3. Kitap Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/10.00)

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AfroAvrAsya Uluslararası Yayıncılık Forumu ve Fuarı Projesi açılışına katılacak, Yeşilay 3. Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/19.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum Valiliğini ziyaret edecek, basın toplantısı düzenleyecek, bazı tesislerin toplu temel atma ve açılış merasimine, Aşmak İçin Hareket Kampanyası çerçevesinde düzenlenecek programa ve koordinasyon toplantısına katılacak.

(Çorum/11.00-16.30)

7- TBMM Genel Kurulu'nda Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenecek gösteriler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr'ın çağrısı üzerine Bağdat'taki Yeşil Bölge girişlerinde düzenlenecek gösteri takip ediliyor.

(Bağdat)


EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayı reel efektif döviz kuru verisini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, geçen yıla ait bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri ile geçen yılın son çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


GÜNCEL

1- AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber, Türkiye-AB vize muafiyeti sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00)


SPOR

1- Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'na Congresium Ankara'da devam edilecek.

(Ankara/09.30)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta maçında Fenerbahçe ile Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımı Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.30)

3- Teniste Davis Kupası Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup'ta Türkiye ile Bulgaristan arasındaki maçlar Ankara Tenis Kulübünde başlayacak.

(Ankara/12.00)

4- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın ilk maçında Mersin İdmanyurdu ile Medicana Sivasspor, Mersin Stadı'nda karşılaşacak.

(Mersin/20.00)

5- PTT 1. Lig'de 24. hafta Giresunspor-Balıkesirspor maçıyla başlayacak.

(Giresun/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.