Gündem Özeti / 8 Mayıs 2017

Gündem Özeti / 8 Mayıs 2017
ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat eden babası Ahmet Hamdi Gül için öğle namazını müteakip Cami Kebir'de düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Kayseri)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile Hilton Garden Otel'de bir araya gelecek.

(Ankara/11.00 )


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek "Uluslararası Kudüs Vakıfları Forumu" ile Vakıf Haftası açılış törenlerine katılacak.

(İstanbul/13.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, The Green Park Hotel'deki Verimlilik Haftası açılış etkinlikleri ve Verimlilik Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/09.45)

2- Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdürü Temel Kotil, AA Finans Masası'na konuk olacak.

(İstanbul/11.30)

3- TÜİK, mart ayı sanayi üretim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions ile Washington'da görüşecek.

(Washington)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası, Kardemir Karabükspor-Osmanlıspor, Akhisar Belediyespor-Gaziantepspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Karabük/Manisa/20.00)

2- TFF 1. Lig'de 32. hafta, Altınordu-Elazığspor, Balıkesirspor-Manisaspor, Adana Demirspor-Evkur Yeni Malatyaspor müsabakalarıyla sona erecek.

(İzmir/16.30/Balıkesir/18.30/Adana/19.00)

3- Spor Toto 2. Lig play-off çeyrek final rövanşlarında Kırmızı Grup'ta Gümüşhanespor-Menemen Belediyespor, Kastamonuspor 1966-Hatayspor, Beyaz Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler-Sivas Belediyespor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Kocaeli Birlikspor karşılaşmaları oynanacak.

(Gümüşhane/Kastamonu/Diyarbakır/Erzurum/16.00)

4- Spor Toto 3. Lig play-off yarı final rövanşlarında 1. Grup'ta Altay-Çorum Belediyespor, Ankara Demirspor-Kocaelispor, 3. Grup'ta ise Sakaryaspor-Bayrampaşa, Darıca Gençlerbirliği-Diyarbekirspor maçları yapılacak.

(İzmir/Ankara/Sakarya/Kocaeli/16.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.