Gündüz Çiftçi Akşam Öğrenci

Gündüz Çiftçi Akşam Öğrenci
Amasya'daki Gümüşhacıköy Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçileri Kurulu'nun kararı ile mevsimlik tarım işçilerine çadırda okuma yazma kursu veriliyor

Gümüşhacıköy Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçileri Kurulu'nun kararı ile mevsimlik tarım işçilerine çadırda okuma yazma kursu veriliyor. Bugüne kadar çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen mevsimlik tarım işçileri için Gümüşhacıköy Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma yazma kursu açıldı.Gündüzleri patates ve soğan tarlalarında çalışan işçilere, akşamları da Halk Eğitim Merkezi tarafından oluşturulan çadırda okuma yazma ile matematik ve genel kültür dersleri de veriliyor. Yaklaşık bir ay önce başlayan, yaşları 15 ila 60 arasında değişen 15 kursiyerin bulunduğu ve 120 saat sürecek eğitimin sonunda başarılı olan kursiyerlere, ilkokul üçüncü sınıfa denk okuma yazma belgesi verilecek.

"İşçiler okula gelemiyorsa biz onların ayağına okulu götürürüz"
Gümüşhacıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Deniz, AA muhabirine, okumanın herkes gibi gezici tarım işçilerinin de hakkı olduğunu söyledi.

Güç koşullarda çalışan tarım işçilerinin eğitim kurumuna ulaşmadaki zorlukları göz önünde bulundurarak onların ayağına gitmeyi tercih ettiklerine dikkati çeken Deniz, yerleşim alanlarının dışında kurulan çadırlarda kursu açtıklarını belirtti. "İşçilerin okula gelme olanağı yoksa biz onların ayağına okulu götürürüz" anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Deniz,"Güneydoğu'dan gelen, yaşamında hiç okula gitmemiş işçilere okuma yazma kursu veriyoruz. Yıllardır sürekli mevsimlik işçi olarak çalışan, bu yüzden okula zaman ayıramayan tarım işçilerinin çocukları ile kendilerinin eğitimlerine katkıda bulunmak istedik. Eğitim sayesinde işçiler hem okuma yazma öğreniyor hem de okula olan heves ve meraklarını gidermiş oluyor. Kurulan çadırın içinde ışık tesisatı, tahta ve sıralar mevcut. Verilen eğitimden öğrencilerimiz de memnun."ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.