Namık Ceyhan

Namık Ceyhan

GÜNE GÜLÜMSEYEREK BAŞLAYIN

GÜNE GÜLÜMSEYEREK BAŞLAYIN

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan hadiseler nedeniyle galiba en başta tebessümü, gülümsemeyi unuttuk. Tam da unutturmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürdük.

Hâlbuki bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik içinde birbirimize sıkı sıkı sarılmak yüzümüzden tebessümü kalbimizden sevgiyi hiç eksik etmemektir.

Tebessüm, kişinin kendisinin işitemeyeceği bir şekilde sessizce gülmesidir ki 
buna, kısaca gülümseme diyoruz.

Unutulmasın ki dinimiz, gülümsemeyi sadaka saymaktadır.  Bir müminin başka bir mümin kardeşinin yüzüne tebessüm etmesi sadakadır.

Daha geçtiğimiz ay Kutlu Doğum Gününü kutladığımız alemlere rahmet iki cihan selveri Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bize sadakayı çok vermemizi telkin etmekte iken “Verecek bir şeyimiz yok Ya Rasülallah” diyenlere de “İnsanlara tebessüm etmeniz de bir sadakadır buyurduklarını bir kez daha hatırlayalım lütfen.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) de hep gülümserdi ve güler yüzlü idi. İnsanlara somurtmazdı. Kızdığında kızgınlığını belli etmezdi.

Gülümsemek, güler yüzlü olmak ve az gülmek sünnettir. Tebessüm pek çok sorunu kendiliğinden çözer.

Gülümsemek kalbe hayat verir. Ruha huzur verir. İnsanları kaynaştırır, insanlar arasında güven, sıcaklık ve yakınlaşma meydana getirir. Dostlukları arttırır. Kırgınlıkları önler. Kini, nefreti, öfkeyi, kızgınlığı, küskünlüğü söndürür ve yok eder.
Tebessüm eden kimse, başkalarına ikramda bulunuyor demektir. Gülümsemenin bir maliyeti, bir külfeti yoktur buna karşılık insana çok şey kazandırır. Tebessüm, vereni fakirleştirmeden, alanı zenginleştiren bir güce sahiptir. Gülümseme, sadece bir an sürer. Fakat, hatırası bazen ebediyen yaşar. Ancak tebessüm, kendiliğinden verilmedikçe, hiç kimsenin işine yaramaz.
 
Allah (c.c), sabredenleri ve iyilik edenleri sever. İnsanlara hizmet edenleri, nasihat verenleri, tatlı dilli, güler yüzlü olanları, iyi iş yapanlara yardım edenleri sever. Kendini beğenenleri kahkahayla, yapmacık ve boş yere güleni, alay edici, incitici ve küçümseyici güleni sevmez. Zaten bu tür kişileri toplum da hoş karşılamaz.

Kalp huzuru, Gönül rahatlığı ve beden hafifliği içinde bir hayat yaşamak istiyorsak yüzümüzden tebessümü hiç eksik etmeyelim. Ve her şeye rağmen düşmana inat, dosta muhabbet için güne gülümsemeyle başlayalım. İnşaAllah. Kalın sağlıcakla.

ÇEVRECİ SÖZÜ: Arifin bir özelliği, insanlara karşı devamlı güler yüzlü olmasıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık Ceyhan Arşivi
SON YAZILAR