Güneş gözlüğü alırken dikkat

Güneş gözlüğü alırken dikkat
Güneş gözlüğü alırken dikkat

Derya Demir'in Özel Haberi

Yaz mevsiminin vazgeçilmez aksesuarı güneş gözlükleri, zararlı ultraviyole ışınlarını süzerek göz sağlığının korunmasına destek olur. Ancak, ucuz olduğu için sıklıkla tercih edilen ve yaygın şekilde kullanılan sahte güneş gözlükleri aynı işlevi görmez, aksine gözü tamamen korumasız bırakarak körlüğe neden olabilir. Sahte güneş gözlüklerinin yarattığı büyük tehlikeye dikkat çeken uzmanlar, gözlük seçiminde çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar, kısa süreli kullanımlarda göz kızarıklığına neden olan sahte güneş gözlüklerinin, uzun süreli kullanımda katarakt, sarı nokta, halk arasında gözde büyüyen et oluşumu olarak bilinen Pterjium, alerjik göz hastalıklarında artış ve retinada yanıklara neden olabileceğini söylüyor.

“TSE BELGESİ ÖNEMLİ”

Kale Optik Yetkilisi Murat Erkale, “Gözleri korumak için sertifikalı güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Sahte güneş gözlüğü kullanmaktansa hiç kullanmamak göz sağlığı için daha yararlıdır. Çünkü sahte güneş gözlükleri, oldukça zararlı olabilmektedir. Bu nedenle gözlük alırken çok dikkat edilmelidir. TSE Belgesi olan gözlüklerin alınmasına, polarize camlı güneş gözlüklerin olması üzerinde titizlikle durulmalıdır. Numaralı gözlük ya da lens takan kişiler, güneş gözlüklerini de numaralı kullanmayı tercih etmelidir. Seyyar satıcılarda satılan gözlüklerin kalitesi çok düşük olduğu için, gözü dinlendireceğine daha da bozar. Baş ve göz ağrısına sebebiyet verir. Bu nedenle güneş gözlüğü alınacak olan yerlerde iyi belirlenmelidir” diye konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.