Güneş Konya’da yükselecek

Güneş Konya’da yükselecek
Hasçelik A.Ş. Bölge Müdürü Hakan Faydasıçok, Konyalı bir şirket olarak enerji sektörüne yatırım yaparak bölge ekonomisine katkı sağlamayı hadafladiklerini söyledi. Hasçelik, Ereğli ve Alibeyhüyüğü'nde güneş enerjisi yatırımı yapacak.

2014 yılında yenilenebilir enerji yatırımlarının yarısı güneş enerjisi projelerine yapılırken, bu yıl lisansız güneş enerjisi sistemi üzerine yoğun bir yatırım yapılması bekleniyor

LİSANS İHALESİ YAPILDI

Konya bölgesi için düzenlenen Güneş Enerji Sistemleri (GES) 3.paket yarışmasında kazananlar belli olurken, şehrimizin önemli sanayi kuruluşlarından Hasçelik de ihaleyi kazanan 4 firma arasında yer aldı. Hasçelik, Alibeyhöyüğü’ne 5 MW’lık önemli bir yatırıma imza atacak. Ayrıca Akfen, Zorlu Grup ve Limak gibi köklü kuruluşlar da Konya’da güneş enerjisi yatırımı yapmak üzere ön lisans aldı.

2015 PATLAMA YILI OLACAK

Sektör temsilcileri, dünyanın yenilenebilir enerji kaynakları alanında adeta yarış içerisinde olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji yatırımının yarısı güneş enerjisi projelerine yapılmıştı. Böylece güneş enerjisi yatırımları dünyada ilk defa yenilenebilir enerji çeşitleri arasında en büyük paya sahip oldu. 2015 yılında gelecek yeni lisans ihale haberleri ile sektörün Türkiye’deki büyümesi de hızlanacak” dediler.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.