Güney Afrika Büyükelçisi'nden Kılıçlar'a ziyaret

Güney Afrika Büyükelçisi'nden Kılıçlar'a ziyaret
Ankara Valisi Kılıçlar: - "Halkımızın ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ile zor günleri aşıyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara'daki terör saldırıları ile halkın huzur ve güveninin hedef alındığını belirterek, "Ancak halkımızın ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ile zor günleri aşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Malefane, Ankara Valisi Kılıçlar'ı ziyaret etti. Ankara'nın yakın zamanda maruz kaldığı terör saldırılarını hatırlatan Malefane, masum insanlara karşı yapılan bu saldırıların kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

Çocuklarını gönül rahatlığı ile parka ve sinemaya götürdüğünü, güvenlik konusunda herhangi bir tereddüdünün olmadığını, dolayısıyla ailesi ile birlikte kendisini Ankara'da güvende hissettiğini belirten Malefane, Ankara'ya gelmek isteyen iş adamlarına ve sporculara, Türkiye'nin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını, güvenli bir ülke olduğunu söylediğini anlattı.

Vali Kılıçlar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Ankara'da masum vatandaşlarımıza yönelik terör saldırıları ile halkımızın huzur ve güveni hedef alındı. Ancak halkımızın ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ile zor günleri aşıyoruz. Güvenlik güçlerimiz bu konuda gerekli tüm tedbirleri alarak halkımızın güvenliğini sağlamak konusunda özveriyle çalışıyorlar. Sayın Büyükelçimize bu samimi duygularından dolayı teşekkür ediyorum. Diğer bütün yabancı misyonlar gibi Sayın Büyükelçi ve aileleri de bizim misafirimiz. Onların karşılaşabilecekleri her türlü sorunlarını çözmek konusunda her zaman yanlarındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.