Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane, Mersin'de

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane, Mersin'de
Malefane:- "Güney Afrika Cumhuriyeti'nden iş adamlarının gelip Mersin'e yatırım yapması için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yatırımı var. Bunları geliştirmemiz gerekiyor"- Mersin Valisi Çakacak:- "İki

MERSİN (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, ülkesinden iş adamlarının Mersin'e yatırım yapması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yatırımı var. Bunları geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Malefane, birtakım ziyaret ve görüşmeler için geldiği Mersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Malefane, burada yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendi ziyaretlerinin ardından Mersin'e başkanlık seviyesinde bir ziyaret istediğini ve önemsediğini anlatan Malefane, şöyle konuştu:

"Bizim başkanlığımızın Türkiye'de yapmış olduğu ziyarette çok benzerlik ve değerlerimizin olduğunu görmekteyiz. Mersin'e ilk gelişim ama bundan sonra da sık sık ziyarete geleceğiz. İlişkilerin gelişmesine katkı sağlamak istiyorum. Cumaya kadar iş adamları, liman, üniversite gibi noktalarda ziyaretlerde bulunacağız. Bir hafta Mersin'deyiz. Boş zamanlarda da Mersin'in güzelliklerini göreceğiz. Ülkeler bazında yapılacak üst düzey gelişmeler aslında bizlerin yapmış olduğu bu ziyaretlerle anlam kazanıyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nden iş adamlarının gelip Mersin'e yatırım yapması için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı Mersin firmalarının da Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yatırımı var. Bunları geliştirmemiz gerekiyor."

Malefane, Mersin Valisi Çakacak başkanlığında bir heyeti Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ağırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

- "Ziyaretler ilişkilerimizi daha da ileri noktaya taşıyacak"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane'ni Mersin'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye arasında üst düzeyde başlayan ilişkilerin ziyaretlerle daha da geliştirilmesi yönünde önemli ivme kazandığını ifade eden Çakacak, "İki ülke arasında yapılan üst düzey ziyaretler ve iş adamlarımızın Güney Afrika Cumhuriyeti ziyaretinin var olan ilişkilerimizin daha da ileri noktaya taşınmasına vesile olacağını düşünüyorum. Birçok iş adamımızın Güney Afrika Cumhuriyeti'nde tekstilden madenciliğe kadar çok farklı sektörde iş yaptıklarını biliyoruz." diye konuştu.

Çakacak, Mersin'e yapılan bu ziyareti çok anlamlı bulduğunu ve ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından Çakacak, Malefane'ye işlemeli porselen tabak hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.