Güney Afrika Muhalefetinde Sömürgecilik Tartışmaları Büyüyor

Güney Afrika Muhalefetinde Sömürgecilik Tartışmaları Büyüyor
JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'da ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) eski lideri ve partinin Western Cape eyaleti başkanı Helen Zille'nin Afrika'daki...

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'da ana muhalefet partisi Demokratik İttifak (DA) eski lideri ve partinin Western Cape eyaleti başkanı Helen Zille'nin Afrika'daki sömürge dönemini övdüğü gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.

Ülke basınına göre, DA lideri Mumusi Maimane yaptığı açıklamada, son dönemde parti içindeki sömürge dönemine yönelik tartışmalara değindi.

Zille açıklamasında, "DA'nın Western Cape eyaleti başkanı Helen Zille’nin sömürge dönemi ile ilgili yaptığı tartışmalı paylaşım nedeni ile parti disiplin kuruluna sevk edilmiştir ve sonuç açıklanana kadar parti faaliyetlerinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerini kullandı.

"Ben, kendisinden verdiği zarar için hem Güney Afrika halkından hem de DA’dan özür dilemesini istedim ama bunu maalesef reddetti." diyen Zille, kırılgan bir demokraside yaşadıklarını ve halkın temsilcilerinin halkın duyarlı olduğu konularda daha hassas olmaları gerektiğini belirtti.

Helen Zille ise DA liderlerinin parti faaliyetlerinde uzaklaştırıldığı konusunda farklı açıklamalarda bulunduğunu belirterek, disiplin kurulunda ifade vermeden önce suçlu bulunamayacağını vurguladı.

Zille, Maimane'nin özür dilemeyi reddettiği iddiasının da doğruyu yansıtmadığını savundu ve alenen özür dilediğini söyledi.

Geçen mart ayında “Afrika’da sömürü döneminin faydalı sonuçları da oldu" paylaşımını yapan Zille, sömürge dönemini övmekle suçlanmıştı.

Demokratik İttifak Partisi, ülkede "Avrupa kökenli Güney Afrikalı beyazların" partisi olarak biliniyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.