Güney Afrika’da Uluslararası Elektrik Enerjisi Fuarı

Güney Afrika’da Uluslararası Elektrik Enerjisi Fuarı
Johannesburg'da düzenlenen Power and Electricity World Africa 2017 fuarına Türkiye’den 6 firma katıldı- Türkiye’nin Pretoria Ticari Ataşesi Karabalık:- "Ticaret Müşavirliğimiz firmalarımıza her türlü desteği vermeye hazırdır"

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika’nın en büyük kenti Johannesburg'da Power and Electricity World Africa 2017 fuarı düzenlendi.

Kentteki Sandton fuar salonunda açılan Power and Electricity World Africa 2017 fuarına, 40 ülkeden konuşmacı ve temsilcilerle Türkiye’den 6 firma katıldı.

Fuarı ziyaret eden Türkiye’nin Pretoria Ticari Ataşesi Hakan Karabalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ticaret Müşavirliğimiz firmalarımıza her türlü desteği vermeye hazırdır.” dedi.

Güney Afrika'da elektrik enerjisi sektöründeki yeni ve büyük yatırımlar nedeniyle özellikle elektrik iletim hatları, trafo ve santraller, transformatörlerle ilgili piyasanın oldukça canlı olduğunu belirten Karabalık, AKSA Enerji'nin 2016 yılında Johannesburg'da temsilcilik açarak Sahraaltı Afrika'ya yönelik faaliyetlerini buradan yönettiğini ifade etti.

TEKSAN Jeneratör firmasının da Güney Afrika'da temsilcilik açmanın yanı sıra üretime yönelik planları olduğunu dile getiren Karabalık, Türk firmalarının sektöre ilgili olduğunu kaydederek "2017 yılı Kasım ayında da ülkemizden iş adamları heyetinin Nijerya ve Güney Afrikayı ziyaretleri planlanmaktadır" bilgisini paylaştı.

Afrika pazarına girmeyi düşünen Türk firmalarına tavsiyelerde bulunan Karabalık, "Firmalarımızın pazarda başarılı olmaları için sürekli ilgili olmaları, mümkünse temsilcilik açmaları veya bir yerel temsilci bulmaları gerekli" ifadelerini kullandı.

AKSA Enerji Güney Afrika Genel Müdürü Erkin Tekel de ülkede 2 yıldır şubeleri bulunduğunu hatırlatarak enerji sektöründeki Türk iş adamlarının ve yatırımcılarını Güney Afrika pazarına girmeye davet etti.

Güney Afrika’nın diğer Afrika ülkelerine göre ticaret yapmak için daha gelişmiş bir ülke olduğunu belirten Tekel, ülkenin bankacılık ve ticaret hukukunda gelişmiş olduğunu aktardı. Tekel, "Güney Afrika’nın Sahraaltı Afrika ülkeleri için kilit bir ülke. Afrika ticaret için değerlendirilmesi gerek bir pazar." dedi.

Teksan Yurtdışı Satış Direktörü Deniz Ar da Türkiye’nin Afrika pazarında daha da etkili olması gerektiğini vurgulayarak "Şirket olarak Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika pazarlarında bulunuyoruz bu fuar ile Güney Afrika ve Afrika pazarında yer alacağız" diye konuştu.

Fuara Türkiye'den Aksa Enerji Ltd AŞ, Teksan Enerji, Emek Elektirik, SBS Tansformatör, Tersan Tersanecilik San. Tic. AŞ, Ersan Enerji firmaları katıldı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.