Güney Afrikalılar'dan Filistin Ve Arakanlı Müslümanlara Destek Yürüyüşü

Güney Afrikalılar'dan Filistin Ve Arakanlı Müslümanlara Destek Yürüyüşü
Ülkenin Johannesburg ve Cape Town şehirlerinde düzenlenen protestolara çok sayıda kişi katıldı

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'nın Johannesburg ve Cape Town kentlerinde, Arakanlı Müslümanlara ve Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Johannesburg'un Lenasia bölgesinde toplanan yaklaşık 700 kişi Filistin'e ve Myanmar ordusu ile Budist milliyetçilerin saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlara destek için yürüdü.

Yürüyüşe katılanlardan Güney Afrikalı aktivist Dr. Ram Salogge, buradaki konuşmasında, Filistin ve Arakan'daki Müslümanlara yönelik uygulamaları kınadıklarını belirtti.

Yürüyüşe katılanlar ayrıca, bir süre önce hayatını kaybeden Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Güney Afrika'da yaşayan Mısırlılar Topluluğu Eski Başkanı Hüssein Abbasy, AA muhabirine açıklamasında, Mısır tarihinde önemli yere sahip merhum Akif'in hapishanede ölmesinin çok üzücü olduğunu kaydetti.

Abbasy, Akif'in cenaze namazına sadece eşi, kızı, torunu ve avukatının katılımına izin verildiğini bu nedenle gıyabi cenaze namazı kılmak istediklerini vurguladı.

- Cape Town'da Filistin'e destek yürüyüşü

Öte yandan Filistin halkına uygulanan zulüm, Güney Afrika'nın yasama başkenti Cape Town'da da protesto edildi.

Filistin Dayanışma Birliği (PSA) öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte "Özgür Filistin" ve "Özgür Aksa" sloganları atıldı.

Güney Afrika Müslüman Hukuk Örgütü (MJC) Yönetim Kurulu Başkanı Abdul Khalik Allie, AA muhabirine yaptığı açıklamada, protestonun kesinlikle Yahudi düşmanlığı taşımadığını, aksine Filistin ve İsrail vatandaşlarının barış içinde yaşamalarını mümkün kılmak için seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Allie, "Apartheid rejimini tecrübe eden Güney Afrika hükümetinden Filistin'in özgürleşmesi için bu meseleye tam destek vermesini bekliyoruz. Bizler de birey olarak STK'ların çalışmalarına katılmalıyız. Türklerin Filistin halkına verdiği desteği görüyor ve bu fedakarlıkları saygıyla selamlıyoruz." diye konuştu.

Güney Afrika Mısırlılar Derneği Basın Sözcüsü Adil Abdullah da Türkiye'nin Filistin meselesinde sadece bugün değil 100 yılı aşkın süredir büyük sorumluluklar aldığına dikkati çekti.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin halkına uygulanan zulme karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilemekte." diyen Abdullah, Erdoğan'ın Somali ve Arakan meselelerinde de sorumluluk aldığını ve ona duacı olduklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.