Güney Ege Sahillerinde Bayram Yoğunluğu

Güney Ege Sahillerinde Bayram Yoğunluğu
Muğla'da hava sıcaklığı 35, deniz suyu sıcaklığı ise 25 derece ölçüldü- Vatandaşlar serinlemek için sahilleri tercih edince plajlarda yoğunluk yaşandı

MUĞLA (AA) - Ramazan Bayramı'nın ilk gününde hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece ölçüldüğü Muğla'da vatandaşlar ve turistler, serinlemek için sahilleri tercih etti.

Bayram tatilini sahillerde geçirmek isteyenler, hava sıcaklığının yükselmesiyle denize girerek serinlemeye çalıştı. Muğla ve ilçelerindeki sahiller, sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kurtulmaya çalışanlar ve eğlenmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer aldı.

Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardı. Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezintiye çıktı. Akyaka, yakın illerden gelen turistlerle doldu. Ormanlık alanlarda piknik yapmayı tercih eden vatandaşlar da yoğunluk oluşturdu.

Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne düzenlenen tekne turlarına katılan turistler, tur boyunca su samurundan deniz kaplumbağasına onlarca hayvan türü ile farklı bitki türlerini görme fırsatı buldu. Akyaka'da tatilini spor yaparak geçirmek isteyenler ise Akçapınar sahilinde kano ile gezintiye çıktı.

Bodrum ilçesinde de Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla sahillerde yoğunluk yaşandı.

Tatillerini geçirmek için Bodrum'u tercih edenler, Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı. Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü ilçede sahil kesiminde hareketlilik yaşanırken, cadde ve sokaklara ise sakinlik hakim oldu.

Eğlence mekanlarının bayram tatili kapsamında çeşitli programlar hazırladığı turistik ilçede, gündüz sahillerde yaşanan yoğunluğun akşam saatlerinde cadde ve sokaklarda devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.