Güney Ege'de turizmciler, yerli turistle 'bayram' edecek

Güney Ege'de turizmciler, yerli turistle 'bayram' edecek
Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'daki turistik tesis ve otellerde, okulların kapanmasıyla artan yoğunluğun Ramazan Bayramı'nda da sürmesi için çalışmalar devam ediyor

Türkiye'nin bin 484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'daki turistik tesis ve otellerde, Ramazan Bayramı'nda yerli turistleri ağırlamak için çalışmalar tamamlandı.

Bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerle her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan, 250 bin yatak kapasitesi bulunan Muğla, ziyaretçilerine unutulmayacakları bir tatil imkanı sunuyor. Deniz, kum ve güneşi ile iddialı olan Muğla, ören yerleriyle de ziyaretçilerine gezme fırsatı sunuyor.

Okulların kapanmasıyla Muğla ve ilçelerini tercih eden yerli turistlerden bazıları, Gökova Körfezi, İngiliz Limanı, Çökertme, Göcek, Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz, Kızılada, Datça ve Hisarönü koylarını kapsayan mavi yolculuğa çıkmayı tercih ederken, heyecanı sevenler ise dalış, rüzgar sörfü ve paraşütle atlama gibi sporlara yöneliyor. Kültür turlarına katılmak isteyen ziyaretçiler ise Yatağan, Fethiye, Ortaca ve Milas ilçelerini tercih ediyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, okulların kapanmasıyla bayram öncesi hareketlilik yaşandığını, bu yoğunluğun Ramazan Bayramı ve sonrasında da süreceğini söyledi. Bayramda turistik ilçelerde faaliyet gösteren nitelikli otellerin bir çoğunun rezervasyonlarını doldurduğunu belirten Çelik, doluluğun bayram sonrası devam etmesini umduklarını kaydetti.

"Marmaris'te nitelikli konaklama tesislerinde boş yer yok"
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, 60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te bayram dolayısıyla nitelikli otellerin dolu olduğunu söyledi. Okulların kapanmasıyla yerli turistte bir artış yaşandığını anlatan Özbozdağ, otellerdeki doluluk oranının bayramdan sonra da devam etmesini umduklarını dile getirdi.

"Bodrum'da konserler ve eğlenceler hız kazanacak"
Beyaz boyalı, mavi pencereli butik otelleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Bodrum, bayram tatilini geçirmek isteyenlere evsahipliği yapacak. 100 bin yatak kapasitesi bulunan Bodrum'da otelciler Ramazan Bayramı tatilinde misafirlerine daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıklarını tamamladı.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, 9 gün olan Ramazan Bayramı tatilinin turizme olumlu yansıdığını anlatarak, "Şu anda otellerin çoğu doluluklarını sağladı. Buna göre bir takım hazırlıklarını yaptı. Çevredeki esnafımız, işletmecilerimiz bayrama hazır. Yoğun bir bayram tatili geçireceğimizi ve sonrasında da aynı yoğunlukta devam etmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Bodrum'da bayramda eğlence ve konserlerin yanı sıra otellerde de etkinlikler olacağını vurgulayan Kavala, ilçenin bayramını dolu dolu geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olduğunu vurguladı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise belediye olarak tüm önlemleri aldıklarını belirterek, "Aldığımız bilgilere göre yerli turistin ilgisi oldukça güzel olacak. Bayramı diğer yerlere göre daha iyi geçireceğimiz kanaatindeyim. Anadolu halkının Bodrum'a olan ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Bodrum'daki otellerimizde doluluk üst seviyelerde." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.