Güney Ege'nin plajları 'mavi bayrak'landı

Güney Ege'nin plajları 'mavi bayrak'landı
Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla'da 120 plaj, 7 marina ve 3 tekne bu yıl da mavi bayrak almaya hak kazandı.

Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip, doğal güzellikleriyle ünlü turizm merkezlerinin içinde bulunduğu Muğla'da 120 mavi bayraklı plaj, turistlerin en önemli tercihleri arasında yer alıyor.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen "Mavi Bayrak 2016" çalışma programı sonunda, Türkiye genelinde 444 plaj ve 21 marina ile 12 yata mavi bayrak verilmesi kararlaştırıldı.

Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye gibi tanınmış turistik ilçeleri sınırları içinde bulunduran Muğla, Antalya'nın ardından 120 plaj ve 7 marinayla en fazla mavi bayrak ödülü alan ikinci turizm bölgesi oldu.

Bodrum'da 71 plaj, 3 marina, Marmaris'te 22 plaj, 2 marina, Fethiye'de 9 plaj, 2 marina, Datça'da ve Ortaca'da 8, Milas ve Ula'da ise birer plaj mavi bayrağa layık görüldü.

Öte yandan Bodrum'da sahiplerinin yaptığı başvuru üzerine 3 yata da mavi bayrak verildi. Bodrum ve Marmaris'teki plajlar ile marinaların büyük çoğunluğunun mavi bayrak sahibi olması dikkati çekti.

-Muğla'nın plajlarında, her yıl daha fazla mavi bayrak dalgalanıyor -
En fazla mavi bayrak almaya hak kazanan turizm merkezleri arasında yer alan Bodrum ve Marmaris'te, ilk olarak bu ödüle sahip plajlar ve marinalarda olması gereken kriterlerin yazılı olduğu panolar yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde TÜRÇEV yetkililerinin de katılımıyla düzenlenecek törenle mavi bayrakların asılacağı öğrenildi.

Turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunan Muğla'nın plajlarında, her yıl daha fazla mavi bayrak dalgalanıyor.

Antalya'nın ardından 120 plaj ve 7 marina ve 3 yatla en fazla mavi bayrak ödülü alan turizm bölgesi Muğla, plajları ve marinaları kullanan turistlerin güvenle denize girmesini sağlıyor. Mavi bayrak ödülüne sahip plajlar ve marinalarda olması gereken kriterlerin yazılı olduğu panolar yerleştirilerek plajları ve marinaları kullanan turistlere de güven telkin ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.